Visa gymnasium.se som: Mobil

Marinteknik (MX) Service & reparation

Marina Läroverket i Danderyd
Programinformation
Stockholm
Marinteknik (MX) Service & reparation

Marinteknik (MX) Service & reparation

Läs Marinteknik på Marina läroverket!

Marinteknik är en utbildning riktad till dig med ett intresse för båtar och deras teknik och som vill jobba med reparation och service av fritidsbåtar och motorer. Det marintekniska programmet ger en grundläggande yrkesutbildning för arbete som t ex motormekaniker, marin servicetekniker, supporttekniker, båtreparatör eller marinelektriker. Utbildningen ger även möjlighet till grundläggande behörighet för att studera vidare på t.ex. Sjöfartshögskolan i Kalmar. Arbetsmarknaden är mycket god för marintekniker.

Du har en ljus framtid som marintekniker

Sverige har en av världens största skärgårdar med utmärkta förutsättningar för ett rikt båtliv. Resultatet är att vi har en ständigt växande fritidsbåtsmarknad där tekniken och elektroniken i våra båtar blir allt mer avancerad. Utvecklingen leder till ett ökat behov av välutbildade marintekniker både på servicevarv, i butiker, hos båttillverkare, inom försäljning och hos grossister.

Det här lär du dig på utbildningen i Marinteknik

Inriktningen Service och reparation har fokus på fritidsbåtsteknik och marinmotorteknik, vilket ger dig kunskaper inom diagnostik, service och reparation av marinmotorer, båtar och övrig utrustning. Du får även kunskaper om hur du på ett säkert och miljömässigt sätt framför olika slags båtar. Marina läroverket erbjuder en utmärkt miljö för att praktiskt utöva och utveckla dina kunskaper. Som elev här kommer du att arbeta med olika projekt i större eller mindre grupper. 

Utbildningen inom Marinteknik riktar sig till dig som har ett intresse för båtar, motorer och deras teknik. Utbildningen ger dig kunskaper och färdigheter för en framtid inom fritidsbåtsnäringen men också grundläggande behörighet för vidare studier. Den marintekniska inriktningen har fokus på fritidsbåtsteknik och marinmotorteknik, vilket innebär underhåll och reparationer av marinmotorer, båtar och övrig utrustning. I årskurs 3 gör du ett individuellt val som leder till fördjupande kunskaper

Alla lärare som undervisar på marinteknik arbetar tillsammans i ett arbetslag med målet att du som elev ska få en utbildning där teori och praktik går hand i hand bland annat genom återkommande projekt med olika teman.

Marinteknikutbildningen på Marina läroverket är en unik, riksrekryterande utbildning med helt egna examensmål.

Är du intresserad och vill veta mer om Marinteknik (MX) Service & reparation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningsresor

Följ med på utbildningsresor med skolans båtar och skepp

Marina läroverket erbjuder en utmärkt miljö, där du praktiskt kan utöva och utveckla dina kunskaper. Skolans närområde och Stockholms skärgård är ett självklart alternativ till att enbart ha undervisning i klassrumsmiljö. Under utbildningen får du följa med på ett antal utbildningsresor med skolans båtar och skepp som har olika mål och innehåll.

För att kunna delta på långsegling krävs ett godkänt Läkarintyg för sjöfolk, dvs  att du inte lider av något allvarligt sjukdomstillstånd (ex hjärtproblem, epilepsi, svår allergi,diabetes). Under utbildningsresorna betalar eleven självkostnadspris för mat under utbildningsresorna samt kostnaden för läkarintyg.

Gör praktik genom APL

Få praktiska erfarenheter genom att göra praktik

Minst 15 veckor av Marinteknikutbildningen är förlagd till olika företag. Detta kallas arbetsplatsförlagt lärande, APL. Denna del av utbildningen ger dig kunskaper med stor verklighetsanknytning samtidigt som du får unika möjligheter att knyta kontakter för ditt framtida yrkesliv. Det är mycket vanligt att elever får anställning på sin APL-plats när de är färdiga med sin utbildning.

Videoreportage

   

Marina Läroverket - Kolla in skolan

Marina Läroverket i Danderyd

Ansökan

Ansök till Marinteknik (MX) Service & reparation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram där du har möjlighet att få grundläggande behörighet för vidare studier.

Utbildningen ger dig dessutom flera behörigheter som fartygs­befälsexamen och maskinbefälsexamen som gör dig direkt anställningsbar inom handelsflottan (både frakt och persontransport).

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Marinteknik (MX) Service & reparation så kommer skolan att kontakta dig.

Marina Läroverket i Danderyd

Gymnasieutbildning till sjöss på Marina läroverket

Marina läroverket i Danderyd är en fristående skola i marin miljö i Stockholm, som erbjuder gymnasieutbildningar, vuxenutbildningar och ett antal fristående kurser. Skolan har ca 500 elever och är inte större än att de kan erbjuda dig både trygghet och...


Läs mer om Marina Läroverket i Danderyd och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Marina Läroverket i Danderyd

Marina Läroverket i Danderyd

Stocksunds hamn
182 78 Stocksund

 Visa telefonnummer
www.marinalaroverket.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Marinteknik (MX) Service & reparation från Marina Läroverket i Danderyd, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Marina Läroverket
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information