Marinteknikutbildning

Marinteknik (MX) Service & reparation

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
10 december, 2023 12:00
(+ Läs mer )
Kommande Prova på-dagar
29 april, 2024
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
10 december, 2023 12:00
(+ Läs mer )
Kommande Prova på-dagar
29 april, 2024
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Marinteknik (MX) Service & reparation

Marinteknik (MX) Service & reparation

Marinteknik 

Är du intresserad av båtar och deras teknik och vill job­ba med service och reparation? Då är Marinteknikpro­grammet något för dig!

Sverige har en av världens största skärgårdar med utmärkta förutsättningar för ett rikt båtliv. Detta har resulterat i en ständigt växande fritidsbåtsmarknad som medför ett stort behov av kunniga marintekniker både på servicevarv, hos båttillverkare, i butiker, hos grossister och inom försäljning.

Vår inriktning Service och reparation har fokus på fritids­båtar och ger en grundläggande yrkesutbildning till ma­rintekniker för arbete som till exempel motormekaniker, marin servicetekniker, supporttekniker eller båtreparatör. Utbildningen förbereder dig på att på sikt kunna driva eget företag och flera av våra elever går även vidare till kustbe­vakningen eller marinen.

Undervisningen sker såväl i skolans lektionssalar, verkstä­der och båthallar som ute i skärgården där du får lära dig hur du på ett säkert och miljömässigt sätt framför olika slags båtar. Skolan förfogar över ett stort antal båtar av olika typ och storlek som används i undervisningen för att du ska få kunskap om och erfarenhet av olika material, maskiner, konstruktioner och system som förekommer inom den marina sektorn. Utbildningen ger även möjlighet till grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Marinteknik (MX) Service & reparation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Utbildningsresor

Utbildning till sjöss

Skolan marina profil innebär att vi utnyttjar närområdet och havet för att möjliggöra för miljöupplevelser, kulturutbyte och kunskapsinhämtande utöver det vanliga som alternativ till undervisning i klassrumsmiljö. Alla elever genomför även delar av sin utbildning ombord på skolans olika båtar och skepp för studiebesök och exkursioner i Stockholms farvatten.

I utbildningen ingår även långsegling på vårt skolsegelfartyg Älva. Ombord bedrivs undervisning i dina ordinarie skolämnen och klassen kommer att längst seglingsrutten göra en mängd olika studiebesök inom inriktningen. Ombord tränar vi samarbetsförmåga, problemlösning och jobbar med ledarskapsfrågor. Du kommer även ha undervisning i sjömanskap, delta framförandet av fartyget och ha tjänstgöring i Byssan.

Gör praktik genom APL

Få praktiska erfarenheter genom att göra praktik

Under dina tre år kommer du göra minst 15 veckors praktik i branschen för att skapa erfarenheter och kontakter för framtiden. Arbetsmarknaden är mycket god för våra marintekniker och glädjande nog är det mycket vanligt att våra elever får anställning på sin praktikplats när de är klara med utbildningen. Du får även möjlighet att ta olika certifikat som förarbevis, maskinbefäl- och fartygsbefäl klass VIII som gör dig anställningsbar både inom handelsflottan och inom olika former av skärgårdsentreprenad.

Ansökan

Ansök till Marinteknik (MX) Service & reparation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Yrkesförberedande gymnasieprogram där du även får grundläggande behörighet för vidare studier.

Utbildningen ger dig dessutom flera behörigheter som fartygs­befälsexamen och maskinbefälsexamen som gör dig direkt anställningsbar inom handelsflottan (både frakt och persontransport).

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Marinteknik (MX) Service & reparation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Marina Läroverket i Danderyd
Hamnvägen 2
182 78 Stocksund

Marina läroverket

Marina läroverket är en gymnasieskola i marin miljö som ligger i Stocksunds hamn, bara en mil norr om Stockholms city. Skolområdet inramas av grönska och kajen mot Saltsjön, där fartygen som används i undervisningen lägger till. Läget ger utmärkta möjligheter...

Läs mer om Marina Läroverket i Danderyd och visa alla program.

Sponsrad