VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 110,0
(medelvärde: 187,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 110,0
(medelvärde: 187,2)

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Låter VVS- och fastighetsprogrammet som något för dig?

På programmet får du kunskaper om olika teknikinstallationer. Du får lära dig att ansvara för underhåll och service, som är en mycket viktig del inom yrket. Driften av olika tekniska system är också något du kommer att behärska efter utbildningen.

Teori och praktik

Genom teoretiska och praktiska arbetsmetoder utvecklar du den kompetens som behövs i arbetslivet.

Det arbetsplatsförlagda lärandet, APL, ger dig insyn i de olika yrkesområdena. Du får möjlighet att pröva och värdera olika arbetsmetoder och att arbeta både självständigt och i grupp.

Grundläggande högskolebehörighet

På Universitetsholmens gymnasium får du automatiskt högskolebehörighet om du inte aktivt väljer bort det.

Efter gymnasiet

Vill du få ett framtidsyrke som är spännande, omväxlande och roligt? Då ska du välja ett yrke inom VVS eller kyl- och värmepumpsteknik. Båda branscherna växer i rasande fart och den tekniska utvecklingen går fort framåt, vilket gör att du behövs.

Efter avslutad utbildning med godkända betyg har du mycket stora möjligheter till fast anställning. Efter gymnasieutbildningen kan du söka arbete inom ditt yrke eller läsa vidare på yrkeshögskola eller tekniskt basår på högskola.

Om inriktningen VVS

En stor del av arbetet sker i privata hem vilket kräver stor skicklighet i problemlösning och i att vara socialt kompetent.

Språkbruket är mycket viktigt då man ofta samarbetar med andra yrkesgrupper och kunder. Idag energi-deklareras alla fastigheter och alla försöker att spara energi. Idag vill många ha värmepumpar och allt fler hus vill även ha kyla vilket kräver en omfattande rördragning.

Miljonprogrammet renoveras för fullt och inom de närmaste tio åren kommer rörmontörerna ha fullt upp för att hinna med.

Gymnasiearbete

Gymnasiearbetet är på 100 poäng. Inriktningen VVS genomför gymnasiearbetet som en av branschens förutbestämd fördjupning. Arbetet avslutas med externa medbedömare.

Utökade kurser

Ni har förmånen att Universitetsholmens gymnasium ger er möjlighet att under studietiden välja till ytterligare två kurser som heter Sprinkler 1 och Sprinkler 2. Med dessa två kurser utökar ni er kompetens.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Universitetsholmens gymnasium
Agneslundsvägen 22
212 15 Malmö

Universitetsholmens gymnasium

Vi är ett yrkesgymnasium som sätter kvalitet och yrkesstolthet i främsta fokus. Vi erbjuder tre yrkesprogram: el- och energiprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet samt vård- och omsorgsprogrammet.       Vårt mål är att utveckla eleverna till en kompetent medarbetare och, om...

Läs mer om Universitetsholmens gymnasium och visa alla program.

Sponsrad