Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Inga recensioner än

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 80,0
(medelvärde: 204,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 80,0
(medelvärde: 204,1)

Om utbildningen

Bageri och konditori på Malmö Restaurangskola

Under ledning av skickliga konditor- och bagerilärare, kommer du att lära dig en del om den fantastiska bakkonsten. Du lär dig hur man bakar nyttiga och smakrika bröd och hur man arbetar med marsipan och choklad. Kombinerat med den praktiska undervisningen kommer du även att få de teoretiska kunskaperna om bageri och konditori. Inriktningen kan exempelvis leda till yrken som bagare eller konditor.

Under åren

År 1
Första året läser du samma kurser oavsett vilken inriktning du har valt. Det gäller både gymnasiegemensamma och programgemensamma ämnen.

År 2
Andra året väljer du inriktning mot Kök & servering eller Bageri & konditori.

År 3
Sista året spenderar du en hel termin på arbetsplatsförlagt lärande. Där får du möjlighet att finslipa dina kunskaper utifrån branschens behov och efterfrågan.

En praktisk utbildning

På restaurang- och livsmedelsprogrammet får du en yrkesutbildning med grundläggande kunskaper för att kunna ta ett jobb som kock, servitör, bartender, bagare/konditor eller ett jobb med färskvaruhantering.

Eftersom skolan driver en egen offentlig restaurang och ett konditori, blir det skarpt läge för dig från första dagen. Det betyder att du redan från början får möjlighet att träna på ditt kommande yrke så att du blir väl rustad för verkligheten och för framtiden.

Högskolebehörighet

Har du planer på att söka till högskolan läser du de högskoleförberedande kurserna inom det individuella valet, eller inom de programfördjupande kurserna. Skolans duktiga studie- och yrkesvägledare hjälper dig att välja rätt.

Efter gymnasiet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger dig både yrkesexamen och högskolebehörighet. När du är klar kan du alltså välja mellan att börja jobba eller studera vidare på yrkeshögskola eller högskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.
Malmö Restaurangskola
Kungsgatan 44
205 80 Malmö

Malmö Restaurangskola - en start till arbetslivet!

Malmö Restaurangskola är ett yrkesgymnasium med fokus på restaurang- och livsmedelsbranschens olika inriktningar: matlagning, catering, delikatesser, servering, bageri och charkuteri. Som en del i undervisningen driver skolan även två välbesökta restauranger och ett konditori. Hos Malmö Restaurangskola kan du läsa...

Läs mer om Malmö Restaurangskola och visa alla program.

Sponsrad