Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vård- och omsorgsprogrammet

Malmö Lärlingscenter
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 30 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 145,0
    (medelvärde: 195,0) * statistik från 2021
vård- och omsorgsprogrammet

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet

Tycker du om att arbeta med att hjälpa andra människor? Är du intresserad av att jobba inom äldrevården, psykiatrin eller med personer som har funktionsnedsättningar? Då är vård- och omsorgsprogrammet något för dig!

På vård- och omsorgsprogrammet får du som elev utveckla dina kunskaper bland annat inom hälsa och ohälsa, fakta om människokroppens anatomi och fysiologi och de vanligaste sjukdomarna vi kan drabbas av. I programmet ingår även omvårdnad, psykologi, psykiatri och hälsoförebyggande arbete.

Vård- och omsorgsprogrammet ställer krav på elevens personliga framträdande på de APL-platser de kommer att vara på. All vård och omsorg bygger på respekt för andra människor.

Ett urval av de kurser man läser är: medicin, människan, psykiatri, psykologi, specialpedagogik och vård- och omsorgsarbete.

Efter gymnasiet

Efter avslutade studier och med godkänd yrkesexamen kan du direkt efter gymnasiet arbeta som undersköterska. Du kan arbeta på sjukhus, vårdcentraler, hemsjukvård/boende eller inom socialtjänsten på särskilda boenden, daglig verksamhet eller som personlig assistent.

Det finns även möjlighet att studera vidare på högskola exempelvis till sjuksköterska, biomedicinsk analytiker, sjukgymnast med mera.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Malmö Lärlingscenter

Malmö Lärlingscenter - För dig som vet vad du vill

Hos oss fylls korridorerna av lärlingselever från många olika program. Våra elevers vilja och driv är det som inspirerar oss. Det är deras drömmar, ambitioner och energi som gör att framtiden känns så närvarande på Malmö Lärlingscenter. På Malmö Lärlingscenter...


Läs mer om Malmö Lärlingscenter och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Malmö Lärlingscenter

Agneslundsvägen 22
212 15 Malmö

 Visa telefonnummer
malmolarlingscenter.malmo.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Malmö Lärlingscenter, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information