Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Industritekniska programmet
Inga recensioner än

Industritekniska programmet

Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 172,9)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 82,5
(medelvärde: 172,9)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

industri

Industritekniska programmet

Industritekniska programmet vänder sig till dig som vill arbeta med exempelvis produktframställning, driftsäkerhet samt underhåll och svetsning inom teknisk industri.

Du får lära dig om planering, design, tillverkning och drift. Du får lära dig att hantera avancerade tekniska system.

På industriprogrammet lär du dig att använda industriell teknik och att delta i produktion.

Du får som elev lära dig hantera utrustning, material och olika processer och du får kunskap om de olika produktionsleden, arbetetsorganisation, produktekonomi, användning av råvaror och energi, kvalitetssäkring och även hur valet av material, metoder och teknik kan påverka samhälle och miljö.

Det läggs stor vikt vid arbetsmiljöfrågor för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

Driftsäkerhet och underhållsteknik

Du får kunskap om hur maskiner är uppbyggda, fungerar och styrs effektivt till hur man servar och underhåller industriutrustningen.

Processteknik

Inriktningen ska ge dig kunskaper om kemiska eller mekaniska industriprocesser, kvalitetskontroll samt styr- och reglerteknik.

Produkt- och maskinteknik

Inriktningen ska ge dig kunskaper om hantering av verktyg och industriella utrustningar samt om hantering och bearbetning av olika material.

Du får lära dig att använda både manuella handmaskiner, som svarv- och fräsmaskiner, men också större produktionsmaskiner, som CNC-maskiner och robotar.

Svetsteknik

Du lär dig använda svetstekniker och lär dig plåtbehandling. Inriktningen kan leda till arbete som svetsare i många olika yrken där svetsning är efterfrågad. Det kan även leda till arbete som godkänd, internationell svetsare.

Efter gymnasiet

Du kan börja jobba direkt efter avslutad utbildning inom det yrket du har valt eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan och fördjupa dina kunskaper inom det valda yrket.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet så kommer skolan att kontakta dig.
Malmö Lärlingscenter
Agneslundsvägen 22
212 15 Malmö

Malmö Lärlingscenter - För dig som vet vad du vill

Hos oss fylls korridorerna av lärlingselever från många olika program. Våra elevers vilja och driv är det som inspirerar oss. Det är deras drömmar, ambitioner och energi som gör att framtiden känns så närvarande på Malmö Lärlingscenter. På Malmö Lärlingscenter...

Läs mer om Malmö Lärlingscenter och visa alla program.

Sponsrad