Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Försäljnings- och serviceprogrammet
Inga recensioner än

Försäljnings- och serviceprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 171,4)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 171,4)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

försäljning

Försäljnings- och serviceprogrammet

Välj försäljnings- och serviceprogrammet om du vill arbeta med handel, försäljning, marknadsföring eller är intresserad av hur man startar och driver ett eget företag.

Du lär dig om detalj- och partihandel. Du lär dig också om näthandel, ledarskap och företagande samt om entreprenörskap, service och kommunikation. Du utbildas till att bli en god säljare. Utbildningen ger möjlighet till jobb som till exempel butiks-kommunikatör, butikssäljare, företagssäljare, handlare, inköpare, marknadsförare och arbete inom logistik eller kundservice.

Du lär dig om arbetsrätt, arbetsmiljö och diskrimineringsfrågor samt vilka faktorer som påverkar hälsa och välbefinnande. Du läser kurser som entreprenörskap, försäljning och kundservice, handel, information och kommunikation.

Vidare lär du dig om försäljning och logistik, marknadsföring, kundservice, inköp och varuflöden, service och affärsutveckling. Du lär dig även om administrativt arbete i företag och offentlig förvaltning, kommunikation samt konferens- och receptionsarbete.

Efter utbildningen

Du kan börja söka jobb direkt efter gymnasiet, exempelvis som säljare, inköpare och butiksledare eller som personal-, ekonomi- och IT-administratör,

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.
Malmö Lärlingscenter
Agneslundsvägen 22
212 15 Malmö

Malmö Lärlingscenter - För dig som vet vad du vill

Hos oss fylls korridorerna av lärlingselever från många olika program. Våra elevers vilja och driv är det som inspirerar oss. Det är deras drömmar, ambitioner och energi som gör att framtiden känns så närvarande på Malmö Lärlingscenter. På Malmö Lärlingscenter...

Läs mer om Malmö Lärlingscenter och visa alla program.

Sponsrad