Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 144,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 144,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Plåtslageri

Plåtslagaryrket ställer stora krav på skicklighet, noggrannhet och fantasi. Att vara plåtslagare är att vara hantverkare med stolthet över ett gammalt yrke med nya utvecklingsmöjligheter inför framtiden.

På bygg och anläggningsprogrammet med inriktningen plåtslageri får du en bred kunskap inom byggnads- och ventilationsplåtslageri, hur man förser byggnader med yttreklimatskydd för en fungerande inomhusklimat i kombination av design och teknisk funktion. Den här utbildningen perfekt för dig vill få breda kunskaper inom plåtslageri och de olika materialen som används samt att utifrån en ritning eller beskrivning kunna utföra plåtarbete och kunna beräkna materialåtgång.

Under utbildningen går du som lärling ute på en APL-plats, vilket ger dig en stor chans till arbete efter studenten om du visar framfötterna ute på din APL. Du är ute på en APL-plats 3 dagar i veckan, där får du möjligheten att utveckla dina kunskaper inom plåtslageri, hur man monterar och tillverkar plåtdetaljer som till exempel takplåt, fasadplåt och fönsterbleck. Vi varvar teori och praktiskt arbete, teorin får du till största del i skolan och de praktiska delarna arbetar du med ute på APL-platsen.

Yrket ställer krav på dig att kunna samarbeta och vara skicklig och noggrann, vilket du tränas i under hela din utbildning. Genom APL, uppgifter och teori kopplade till branschen skapar du dig en god uppfattning om hur arbetslivet fungerar.

Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel byggnadsplåtslagare eller ventilationsplåtslagare.

Ett urval av de kurser du läser är:

Ventilationsplåtslageri, byggnadsplåtslageri 1-3 samt lättbyggnadsteknik.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Plåtslageri så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Malmö Lärlingscenter
Agneslundsvägen 22
212 15 Malmö

Malmö Lärlingscenter - För dig som vet vad du vill

Hos oss fylls korridorerna av lärlingselever från många olika program. Våra elevers vilja och driv är det som inspirerar oss. Det är deras drömmar, ambitioner och energi som gör att framtiden känns så närvarande på Malmö Lärlingscenter. På Malmö Lärlingscenter...

Läs mer om Malmö Lärlingscenter och visa alla program.

Sponsrad