Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 144,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 85,0
(medelvärde: 144,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

bygg

Bygg- och anläggningsprogrammet

Tycker du om att arbeta med kroppen? Är du intresserad av att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus, anläggningar och vägar? Då är bygg- och anläggningsprogrammet något för dig.

En praktisk utbildning

På bygg- och anläggningsprogrammet får du lära dig arbeta med olika byggnationer och anläggningar. Dessutom får du kunskap om hur du bygger rationellt, säkert och miljömässigt hållbart, samtidigt som du får kunskaper om branschens olika yrken och arbetsprocesser.

Efter gymnasiet

Efter avslutad gymnasieutbildning kan du få jobb direkt inom det valda yrket, med en lärlingsanställning.

En lärlingsanställning innebär att du börjar med 65 % av full lön och följer en lärlingstrappa tills du blir fullärd och fullbetald, vilket tar cirka två år.

Våra inriktningar

Husbyggnad

Du lär dig om byggnation och renovering av byggnader, broar och andra anläggningar. Du kommer att lära dig utföra grundläggande byggnadsarbeten i olika material och vilka krav som ställs på byggnadskonstruktioner för byggen. Teoretiska och praktiska kunskaper vävs samman till en helhet.

Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel betongarbetare, golvläggare, murare, glastekniker, ställningsbyggare eller träarbetare.

Mark och anläggning

Du lär dig om markarbeten för vägar, järnvägar och platt- och stenbeläggningar med mera. Du lär dig att utföra anläggningsarbeten. Det innebär att du tränar på grundläggning, vägbyggnad, vägunderhåll och ledningsbyggnad samt enklare stensättning och plattläggning.

Du lär dig också om jord- och bergmaterials hållfasthet, packningsförmåga och dräneringsegenskaper.

Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel väg- och anläggningsarbetare eller järnvägstekniker.

Måleri

Du lär dig om ny- och ommålning, uppsättning av olika väggbeklädnader och färg. Du tränar på att planera och utföra olika typer av målningsarbeten och uppsättning av tapeter.

Du får kunskaper om färglära, olika måleritekniker och målningsmaterialens estetiska och skyddande funktion.

Dessutom får du möjlighet att utveckla kunskaper om hur olika verktyg och material används och vårdas. Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel byggnadsmålare.

Plåtslageri

Du lär dig om plåtslageri inom byggnad, ventilation och inneklimat. Du lär dig hur olika material används inom plåtslageri och att utifrån ritningar och beskrivningar utföra plåtarbete och beräkna materialåtgång.

Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel byggnadsplåtslagare eller ventilationsplåtslagare.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Malmö Lärlingscenter
Agneslundsvägen 22
212 15 Malmö

Malmö Lärlingscenter - För dig som vet vad du vill

Hos oss fylls korridorerna av lärlingselever från många olika program. Våra elevers vilja och driv är det som inspirerar oss. Det är deras drömmar, ambitioner och energi som gör att framtiden känns så närvarande på Malmö Lärlingscenter. På Malmö Lärlingscenter...

Läs mer om Malmö Lärlingscenter och visa alla program.

Sponsrad