Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Teknikprogrammet
Inga recensioner än

Teknikprogrammet, Design och produktutveckling

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 155,0
(medelvärde: 249,8)
Uploaded file
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 155,0
(medelvärde: 249,8)
Uploaded file
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

teknikprogrammet

Studera teknikprogrammet med inrikning design och produktutveckling

Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program för dig som vill veta mer om digital teknik, dess möjligheter och utveckling. Du får lära dig att utveckla en idé, designa, konstruera och producera. Teknikutveckling innebär att simulera, bedöma rimligheter och dra slutsatser. Du får också inblick i hur tekniskt innehåll och modeller presenteras med interaktiva och digitala medier.

Design och produktutveckling

Du får lära dig designprocess och designmetodik. Arbetsformerna är kreativa och problemlösande. Du får också utveckla kunskaper inom design och produktutveckling där datorstyrd design och konstruktion står i centrum.

Om inriktningen

Ingenjörsyrket är globalt och många ingenjörer arbetar i internationella sammanhang. Du kommer därför att kunna fördjupa dig i entreprenörskap, matematik och produktutveckling samt programmering eller språk. Du kommer också att kunna välja högre kurser inom fysik och språk för att få ytterligare behörighet för högre studier men även bild och form för att få ökad bredd.

Framtida yrken och utbildningar

Ingenjörer arbetar inom många områden och branscher. Utbildningen ger goda möjligheter till kreativa och utvecklande jobb. De kan till exempel arbeta i näringslivet och offentlig sektor men även i intresseorganisationer. Som ingenjör utbildas du för att utveckla och använda ny kunskap och teknik. Ingenjörer kan arbeta med planering och konstruktion men också med marknadsföring. Civilingenjörer kan även arbeta med forskning och undervisning.

Studier

Utbildningen till civilingenjör omfattar fem års studier. Ett annat alternativ är den treåriga högskoleingenjörsutbildningen.

En bred utbildning

Teknikprogrammet på Malmö Citadellsgymnasium ger kunskap om teknikens roll i samspelet mellan människa och natur med hänsyn till hållbar utveckling. Det är också en del av skolans profil och en viktig pusselbit i vår gemensamma framtid.

Efter gymnasiet

Du blir efter avslutad utbildning väl förberedd för vidare studier till framtida jobb som exempelvis arkitekt, civilingenjör, entreprenör, industridesigner, läkare, pilot, projektledare eller utvecklare.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design och produktutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Design och produktutveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Design och produktutveckling så kommer skolan att kontakta dig.
Malmö Citadellsgymnasium
Citadellsvägen 7
Malmö

Välkommen till en nybyggd gymnasieskola!

Med sin placering på Citadellskajen och plats för drygt 1000 elever i moderna utbildningsmiljöer kommer skolan att bli stadens femte kommunala cityskola. På en gymnasieskola bara ett stenkast från Malmö Centralstation och näringsliv vill vi ge våra elever den allra bästa möjligheten...

Läs mer om Malmö Citadellsgymnasium och visa alla program.

Sponsrad