Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum

Om utbildningen

Introduktionsprogrammet

Du som vill bli behörig till ett nationellt program är välkommen till våra introduktionsprogram.

Introduktionsprogrammen ger dig som inte är behörig till ett nationellt program en individuellt anpassad utbildning, som tillgodoser dina olika utbildningsbehov och erbjuder tydliga utbildningsvägar. När du läser på ett introduktionsprogram har du en individuell studieplan och du studerar på heltid.

Introduktionsprogrammen kan leda till etablering på arbetsmarknaden eller en god grund för fortsatt utbildning.

Det finns många varianter och lösningar på introduktionsprogram. Behörighet och antagning till styrs av flera olika saker.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Malmö

Introduktionsprogram

Programinriktat val – fordon

Utbildningen vänder sig till dig som vill studera på fordons- och transportprogrammet men saknar behörighet.

Du har ett brinnande tekniskt intresse och du tänker dig en framtid som exempelvis bilmekaniker, lastbils/bussmekaniker, bilplåtslagare, billackerare, lastbilschaufförer eller bussförare.

Ämnen du läser
På programinriktat individuellt val följer du undervisningen i en nationell klass. Samtidigt läser du de kurser som saknas för behörighet till nationellt yrkesprogram.

Språkintroduktion med profilering fordon

Syftet med språkintroduktion är att ge dig goda kunskaper i det svenska språket och kunskaper om det svenska samhället.
Förutom att du läser svenska som andraspråk, matematik, engelska och de fyra samhällsorienterande ämnena (religion, historia, samhällskunskap och geografi) har du även möjlighet att prova på fordon.

Du får grundläggande fordonskunskap och prövar även praktiskt i vår bilverkstad.

Övriga ämnen
Förutom dessa ämnen erbjuds du även teknik, biologi och idrott. Under ditt år hos oss har du alltså möjlighet att lära dig mer svenska samtidigt som du förhoppningsvis får betyg i många fler ämnen.

Yrkesintroduktion – fordon

Syftet med yrkesintroduktion är att du ska få en yrkesinriktad utbildning som underlättar för dig att etablera dig på arbetsmarknaden eller som leder till studier på ett yrkesprogram.

Du som inte har de godkända betyg som krävs för ett yrkesprogram är behörig till yrkesintroduktion.

Ämnen du läser
Du erbjuds att läsa svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska på grund- eller gymnasienivå. Religion, samhällskunskap, geografi, historia, biologi, teknik och idrott läser du på grundskolenivå om du inte är godkänd i dessa ämnen.

Yrkesintroduktion – utan profil (allmän)

På yrkesintroduktion utan profil får du lära dig om och testa olika yrken innan du bestämmer dig. Du läser även ämnen från grundskolan och på gymnasienivå.

Vem kan läsa utbildningen?
Utbildningen är främst för dig som är nyfiken på yrkesprogram, men som behöver studera och få betyg i grundskoleämnen för att bli behörig att studera vidare. Den passar dig som vill få möjlighet att prova på olika yrken och förbereda dig för yrkesutbildning.

Om du är behörig till språkintroduktion kan du inte gå denna utbildning.

Ämnen du läser
När du börjar på skolan tar vi tillsammans fram till en studieplan som passar dina behov och mål.

Du läser de ämnen som du behöver för att bli behörig att söka vidare till annan utbildning.

Du lär dig även om olika yrken och blir rustad för yrkesutbildning och arbetslivet på olika sätt. Du kan till exempel läsa yrkeskurser. Tillsammans med din klass gör du studiebesök på bland annat arbetsplatser.

Efter utbildningen
Du kan gå vidare till yrkesintroduktion med inriktning mot ett yrke, programinriktat val eller ett nationellt yrkesprogram. Andra vägar är yrkesutbildning inom vuxenutbildningen eller folkhögskola.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Agnesfrids gymnasium
Agnesfridsvägen 184 C
205 80 Malmö

Agnesfrids gymnasium - Utbildningsproffs på väg och i verkstad

Agnesfrids gymnasium är en liten skola med ungefär 300 elever. På Agnesfrids gymnasium blir du inte en i mängden. Här får du de bästa förutsättningarna för att lyckas, både med utbildning och med att få ett bra arbete i framtiden. Skolan ger...

Läs mer om Agnesfrids gymnasium och visa alla program.

Sponsrad