Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Agnesfrids gymnasium
Programinformation
Malmö
Antal elever: cirka 130 (.)
Fordons- och transportprogrammet
Klassrum
  • Antagningspoäng: 90,0
    (medelvärde: 170,3) * statistik från 2022
Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Om utbildningen

Inriktningen lastbil och mobila maskiner resulterar i ett yrke med goda framtidsutsikter!

Om du väljer att bli lastbilsmekaniker får du ett mycket omväxlande arbete. Du får inte bara en bra grundutbildning utan också stora utvecklingsmöjligheter inom yrket. Det är ett praktiskt arbete som ständigt bjuder på nya utmaningar. Till din hjälp har du avancerad teknik, datorer och moderna hjälpmedel.

Dagens bussar och lastbilar är fullproppade med elektronik som styr en mängd olika funktioner. Men därmed försvinner inte de traditionella servicejobben.

Lastbilar och bussar är arbetsfordon. Därför krävs kunniga mekaniker som kan svetsa, bygga, laga avancerade broms- och styrsystem och felsöka bland datorer och elektroniksystem. Dessutom att servicejobben utförs snabbt och med stor noggrannhet.

Verkstad

Vi reparerar även alla fordon som inriktning transport använder. Det betyder att du får mycket verklighetsnära arbetsobjekt samt den rätta verkstadskänslan.

Arbetsplatsförlagt lärande – APL

I undervisningen arbetar du med uppgifter som liknar situationer du kommer att möta på din framtida arbetsplats. Minst 15 veckor av din utbildning är APL, arbetsplatsförlagt lärande.

En praktisk utbildning

Du som går fordons- och transportprogrammet erbjuds 15 körlektioner och körkortsteori. Om du har valt inriktningen transport ingår naturligtvis de olika körkortsutbildningarna i programmet.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Fordons- och transportprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner så kommer skolan att kontakta dig.

Agnesfrids gymnasium

Agnesfrids gymnasium - Utbildningsproffs på väg och i verkstad

Agnesfrids gymnasium är en liten skola med ungefär 300 elever. På Agnesfrids gymnasium blir du inte en i mängden. Här får du de bästa förutsättningarna för att lyckas, både med utbildning och med att få ett bra arbete i framtiden. Skolan ger...


Läs mer om Agnesfrids gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Agnesfrids gymnasium

Agnesfridsvägen 184 C
205 80 Malmö

 Visa telefonnummer
agnesfridsgymnasium.malmo.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Fordons- och transportprogrammet, Lastbil & mobila maskiner från Agnesfrids gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information