Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Malgomajskolan, i Vilhelmina
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 233,1)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 233,1)

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet passar dig som vill jobba med människor inom sjukvård, psykiatri eller äldreomsorg. Under programmets gång får du kunskaper inom omvårdnad och hur du bemöter samt vårdar människor.

Undervisningen på vård- och omsorgsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Vård- och omsorgsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som undersköterska på en vårdcentral, sjukhus eller inom hemtjänsten.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se
Malgomajskolan
Skolgatan 13
912 33 VILHELMINA

Malgomajskolan i Vilhelmina - För dig som älskar utmaningar

Vill du jobba med modern teknik och modern utrustning? Tycker du om att använda din kropp som uttrycksmedel? Vill du gå i en skola som har djur och natur inpå knutarna? Utbilda dig för småföretagande med naturen som arbetsplats? Malgomajskolan...

Läs mer om Malgomajskolan och visa alla program.

Sponsrad