Visa gymnasium.se som: Mobil

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Malenagymnasiet i Sjöbo
Programinformation
Sjöbo
Fordons- och transportprogrammet

Fordons- och transportprogrammet, Transport

Malenagymnasiet Lastbil

Fordonsutbildning med hög kvalitet på Malenagymnasiet

Väljer du Fordons- och transportprogrammet med inriktning Transport på Malenagymnasiet i Sjöbo blir du Yrkesförare för lastbil.

Du kan möta skolans fordon lite överallt längs våra vägar, kanske för att du har Sverige som lektionssal!

Teori och praktik i utbildningen

Under ditt första år läser du de grundläggande gemensamma yrkeskurserna varvat med andra gemensamma ämnen som ingår i utbildningen. På Fordons- och transportprogrammet varvar du teori med praktik och får en gedigen utbildning. Under ditt första år kommer du att få välja vilket yrke du vill ha efter examen: lastbilschaufför, detta yrkesval kommer du att få jobba med under de två sista åren.

Lastbilsförare

När du utbildar dig till lastbilsförare ingår det kurser som exempelvis: lastbil med tungt släp, trailerdragare, truck, lastsäkring, logistik och farligt gods. I utbildningen ingår det då körkort upp till *BE CE* samt de yrkeskompetensbevis som krävs att få jobba som yrkeschaufför efter examen. Under utbildningen i årskurs tre kan det hända att du kommer att få egna små körningar för skolan.

Ta körkort på Malenagymnasiet

I din utbildning ingår det körkort för personbil, lastbil upp till behörighet CE , samt de yrkeskompetenser som krävs för att kunna jobba inom det yrke du valt.

Framtidsmöjligheter efter Fordons- och transportprogrammet

Du är anställningsbar direkt efter din utbildning som yrkesförare av lastbil. Redan under din utbildning får du många kontakter med olika företag, vilket underlättar för dig när du sedan ska söka jobb. Många elever erbjuds jobb långt innan de avslutat sina studier. Du kan även välja att lägga till kurser som ger behörighet till högskola eller universitet.

Ej behörig?

För dig som inte är behörig till gymnasiet då kan du söka Programinriktat individuellt val eller Yrkesintroduktion

Kontakta skolan om du vill veta mer! Du kan även komma och ”skugga ”på ett gymnasieprogram under en dag. Prata först med din skola så bokar du skugga/besök tillsammans med Malenagymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

PRIV & Yrkesintroduktion

För dig som inte är behörig till gymnasiet då kan du söka Programinriktat individuellt val eller Yrkesintroduktion på de nationella program som Malenagymnasiet erbjuder; Bygg- och anläggning, Fordon- och transport och Hotell- och turism, samt Hantverksprogrammet lärling

Behörighet

För behörighet till Fordons- och transportprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Fordons- och transportprogrammet, Transport

Som boende i samma kommun som Malenagymnasiet i Sjöbo söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Yrkesexamen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Fordons- och transportprogrammet, Transport så kommer skolan att kontakta dig.

Malenagymnasiet i Sjöbo

Malenagymnasiet i Sjöbo

Malenagymnasiet i Sjöbo, Skåne län, ett yrkesgymnasium med din framtid i fokus.

”Trivs du så lyckas du” På Malenagymnasiet i Sjöbo finns tre yrkesförberedande program med tydlig och stark förankring i samhället: Bygg och anläggningsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Fordons- och transportprogrammet.  Vi är ett litet gymnasium med cirka 200 elever vilket gör...


Läs mer om Malenagymnasiet i Sjöbo och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Malenagymnasiet i Sjöbo

Malenagymnasiet i Sjöbo

Verkstadsgatan 2
275 37 Sjöbo

 Visa telefonnummer
www.sjobo.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Fordons- och transportprogrammet, Transport, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Malenagymnasiet i Sjöbo
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.