Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Malenagymnasiet i Sjöbo
Programinformation
Sjöbo
Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Bygg och anläggning på Malenagymnasiet

Läs Mark & anläggning på Malenagymnasiet

På Bygg- och anläggningsprogrammet vid Malenagymnasiet i Sjöbo får du lära dig mycket inom det yrke du valt. Du kan välja mellan yrkesutgångarna maskinförare, trä, anläggare, murare, betongarbetare. Du får lära dig ritningslära, mätteknik, olika byggmaterial, byggmetoder, olika verktyg, olika anläggningsmaskiner, allt mellan grund och tak.

Kombinera teori och praktik i din utbildning

Under det första året på utbildningen läser du de grundläggande gemensamma yrkeskurserna och varvar det med andra ämnen som ingår i utbildningen.

Ditt andra och tredje år läser du kurser mot det yrke som du har valt under årskurs ett, detta samtidigt som du läser de sista gemensamma allmänna kurserna. Du kan även välja till att läsa kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet.

På Malenagymnasiet finns en modern bygghall utrustad med maskiner och andra verktyg som du kommer att lära dig hantera.

Skolans anläggningsmaskiner är både hjulburna och bandburna samt är utrustade med det senaste inom grävteknik. Förutom en grundlig yrkesutbildning så blir du som maskinförare även erbjuden en viss utbildning till körkort B.

Under dina tre år på Bygg- och anläggningsprogrammet på Malenagymnasiet varvar du din utbildning med att du får göra APL, arbetsplatsförlagt lärande, på en arbetsplats under sammanlagt 15 veckor.

Bygg- och anläggningsprogrammet i Sjöbo är mer som en arbetsplats än en skola. Skolan försöker efterlikna en riktig arbetsplats så långt som det är möjligt.

Dina möjligheter efter Bygg- och anläggningsprogrammet

Efter din utbildning blir du direkt anställningsbar. Redan under din gymnasieutbildning får du komma i kontakt med olika företag vilket gör det lättare för dig sedan när du ska söka jobb. Många av Malenagymnasiets elever erbjuds jobb redan under sin utbildning.

Ej behörig?

För dig som inte är behörig till gymnasiet då kan du söka Programinriktat individuellt val eller Yrkesintroduktion

Kontakta skolan om du vill veta mer! Du kan även komma och ”skugga ”på ett gymnasieprogram under en dag. Prata först med din skola och boka sedan skugga/besök tillsammans med Malenagymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Som boende i samma kommun som Malenagymnasiet i Sjöbo söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Yrkesprogram som åtföljs av en lärlingsperiod efter gymnasiet, eller till vidare studier.

Yrkesintroduktion

För dig som inte är behörig till gymnasiet finns möjlighet att söka Programinriktat individuellt val eller Yrkesintroduktion på de nationella program som Malenagymnasiet erbjuder; Bygg- och anläggning, Fordon- och transport och Hotell- och turism, samt Hantverksprogrammet lärling.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning så kommer skolan att kontakta dig.

Malenagymnasiet i Sjöbo

Malenagymnasiet i Sjöbo

Malenagymnasiet i Sjöbo, Skåne län, ett yrkesgymnasium med din framtid i fokus.

”Trivs du så lyckas du” På Malenagymnasiet i Sjöbo finns tre yrkesförberedande program med tydlig och stark förankring i samhället: Bygg och anläggningsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Fordons- och transportprogrammet.  Vi är ett litet gymnasium med cirka 200 elever vilket gör...


Läs mer om Malenagymnasiet i Sjöbo och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Malenagymnasiet i Sjöbo

Malenagymnasiet i Sjöbo

Verkstadsgatan 2
275 37 Sjöbo

 Visa telefonnummer
www.sjobo.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Malenagymnasiet i Sjöbo
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.