Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Malenagymnasiet i Sjöbo
Programinformation
Sjöbo
Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Husbyggnad på Malenagymnasiet

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Husbyggnad på Malenagymnasiet

Bygg- och anläggningsprogrammet finns med yrkesinriktningarna maskinförare, trä, anläggare, murare, betongarbetare.

På Bygg- och anläggningsprogrammet på Malenagymnasiet i Sjöbo får du lära att dig mycket inom det yrke du valt. Du får kunskap om ritningslära, mätteknik, olika byggmaterial, byggmetoder, olika verktyg, olika anläggningmaskiner, ja allt mellan grund och tak.

Både teori och praktik

I årskurs ett läser du de grundläggande gemensamma yrkeskurserna och varvar dessa med andra ämnen som ingår i din utbildning.

I årskurs två och tre läser du kurser inriktade mot det yrke som du valde under ditt första år, samtidigt som du läser de sista gemensamma allmänna kurserna. Du har också möjlighet att välja till kurser som ger dig grundläggande högskolebehörighet.

Läs i en modern bygghall

Malenagymnasiet har en modern bygghall utrustad med maskiner och andra verktyg som du kommer få lära dig att hantera under din tid på utbildningen.

Skolans anläggningsmaskiner är både hjulburna och bandburna, och är utrustade med det senaste inom grävteknik. Förutom att du får en grundlig yrkesutbildning så erbjuds du som maskinförare även viss utbildning till körkort B.

Under dina tre år på Malenagymnasiets Bygg- och anläggningsprogram varvar du din utbildning med att göra APL, arbetsplatsförlagt lärande, på en arbetsplats under totalt 15 veckor.

Bygg- och anläggningsprogrammet i Sjöbo är mer som en arbetsplats än en skola. I så stor utsträckning som möjligt försöker man här efterlikna en riktig arbetsplats.

Dina framtidsmöjligheter efter Bygg- och anläggningsprogrammet

Efter utbildningen är du direkt anställningsbar. Redan under din gymnasieutbildning kommer du i kontakt med olika företag, vilket underlättar för dig sedan när du ska söka jobb. Många av Malenagymnasiets elever erbjuds jobb redan under gymnasieutbildningen.

Ej behörig?

För dig som inte är behörig till gymnasiet då kan du söka Programinriktat individuellt val eller Yrkesintroduktion

Kontakta skolan om du vill veta mer! Du kan även komma och ”skugga ”på ett gymnasieprogram under en dag. Prata först med din skola och boka sedan skugga/besök tillsammans med Malenagymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

PRIV & Yrkesintroduktion

För dig som inte är behörig till gymnasiet då kan du söka Programinriktat individuellt val eller Yrkesintroduktion på de nationella program som Malenagymnasiet erbjuder; Bygg- och anläggning, Fordon- och transport och Hotell- och turism, samt Hantverksprogrammet lärling.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad

Som boende i samma kommun som Malenagymnasiet i Sjöbo söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Yrkesprogram som åtföljs av en lärlingsperiod efter gymnasiet, eller till vidare studier.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad så kommer skolan att kontakta dig.

Malenagymnasiet i Sjöbo

Malenagymnasiet i Sjöbo

Malenagymnasiet i Sjöbo, Skåne län, ett yrkesgymnasium med din framtid i fokus.

”Trivs du så lyckas du” På Malenagymnasiet i Sjöbo finns tre yrkesförberedande program med tydlig och stark förankring i samhället: Bygg och anläggningsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Fordons- och transportprogrammet.  Vi är ett litet gymnasium med cirka 200 elever vilket gör...


Läs mer om Malenagymnasiet i Sjöbo och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Malenagymnasiet i Sjöbo

Malenagymnasiet i Sjöbo

Verkstadsgatan 2
275 37 Sjöbo

 Visa telefonnummer
www.sjobo.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Husbyggnad, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Malenagymnasiet i Sjöbo
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.