Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Malenagymnasiet i Sjöbo
Programinformation
Sjöbo
Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Bygg och anläggning på Malenagymnasiet

Bli anläggningsmaskinförare på Malenagymnasiet i Sjöbo!

På Bygg- och anläggningsprogrammet i Sjöbo får du lära dig mycket inom det yrke du valt. Välj mellan yrkesutgångarna maskinförare, trä, anläggare, murare, betongarbetare. Du får lära dig ritningslära, mätteknik, olika byggmaterial, byggmetoder, olika verktyg, olika anläggningmaskiner, allt mellan grund och tak.

Teori och Praktik

Under ditt första år läser du de grundläggande gemensamma yrkeskurserna varvat med andra ämnen som ingår i utbildningen.

År två och tre, då läser du kurser mot det yrke som du valt under årskurs ett, samtidigt som du läser de sista gemensamma allmänna kurserna. Du kan även välja till kurser som ger den grundläggande högskolebehörigheten.

Malenagymnasiet har en modern bygghall utrustad med maskiner och andra verktyg som du kommer lära dig hantera.

Skolans anläggningsmaskiner är både hjulburna och bandburna. De är även utrustade med det senaste inom grävteknik. Utöver en grundlig yrkesutbildning så erbjuds du som maskinförare även viss utbildning till körkort B.

Under dina tre år på Bygg- och anläggningsprogrammet på Malenagymnasiet varvas din utbildning med att du får göra APL, arbetsplatsförlagt lärande, på en arbetsplats under sammanlagt 15 veckor.

Bygg- och anläggningsprogrammet (BA) i Sjöbo är mer som en arbetsplats än en skola. Här försöker man efterlikna en riktig arbetsplats så långt det är möjligt.

Framtidsmöjligheter efter Bygg- och anläggningsprogrammet:

Du blir anställningsbar direkt efter utbildningen. Redan under din utbildning kommer du i kontakt med olika företag, vilket underlättar för dig sedan när du ska söka jobb. Många av skolans elever erbjuds jobb redan under sin utbildning.

Ej behörig?

För dig som inte är behörig till gymnasiet då kan du söka Programinriktat individuellt val eller Yrkesintroduktion

Kontakta skolan om du vill veta mer! Du kan även komma och ”skugga ”på ett gymnasieprogram under en dag. Prata först med din skola så bokar  skugga/besök tillsammans

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon

Som boende i samma kommun som Malenagymnasiet i Sjöbo söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Yrkesprogram som åtföljs av en lärlingsperiod efter gymnasiet, eller till vidare studier.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon så kommer skolan att kontakta dig.

Malenagymnasiet i Sjöbo

Malenagymnasiet i Sjöbo

Malenagymnasiet i Sjöbo, Skåne län, ett yrkesgymnasium med din framtid i fokus.

”Trivs du så lyckas du” På Malenagymnasiet i Sjöbo finns tre yrkesförberedande program med tydlig och stark förankring i samhället: Bygg och anläggningsprogrammet, Hotell- och turismprogrammet, Fordons- och transportprogrammet.  Vi är ett litet gymnasium med cirka 200 elever vilket gör...


Läs mer om Malenagymnasiet i Sjöbo och visa alla program.

Certifiering

Branschrekommenderat skola

Branschrekommenderad skola

Branschrekommenderad skola är en certifiering som utfärdas av Byggnadsindrustrins yrkesnämnd. Certifieringen kvalitetssäkrar utbildningen och stärker samarbetet mellan skolor och företag inom bygg- och anläggningsbranschen.

Läs mer om Branschrekommenderad skola här!

Kontaktuppgifter till Malenagymnasiet i Sjöbo

Malenagymnasiet i Sjöbo

Verkstadsgatan 2
275 37 Sjöbo

 Visa telefonnummer
www.sjobo.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner.

Samuel Nilsson
(4)
Jag tycker att utbildningen är bra. Tycker att allt är bra upplagt och särskilt i bygghallen för där får vi göra blandat med svåra och lätta uppgifter samt lösa problem som uppstår vilket jag tycker är bra. Och bra klasskompisar och härlig stämning i klassen. Det är roligt.
Oskar Kock
(4)
Jag tycker att utbildningen bygg och anläggning är bra, för att lärarna ställer höga krav men endå inte så höga krav att man inte klarar av det, det är bra och mild nivå. Jag tycker mina lärare är bra på att förklara och om det är något som inte stämmer för min del får jag reda på det i god tid. I helhet tycker jag att denna utbildningen är bra ...
Visa hela
Dennis Bäckström
(4)
Jag tycker skolan är helt okej, tycker det är synd att det är så lite med maskiner i ettan på bygg o anläggnings programmet dock. Majoriteten av lärarna är bra men sen finns där vissa som kunde haft en bättre attityd och inte varit så otrevliga o inte så stela, mer humor! :-)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Anläggningsfordon, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Malenagymnasiet i Sjöbo
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.