Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Inga recensioner än

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 208,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 95,0
(medelvärde: 208,8)

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.

Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Maja Beskowgymnasiet

Före detta Östra gymnasiet/Fridhemsgymnasiet helrenoveras för att skapa en skola. Skolan som invigdes 2019 heter numera Maja Beskowskolan. Den nya gymnasieskolan med ca 1 000 gymnasieelever kommer att ha en kombination av elitidrott, högskoleförberedande program och yrkesprogram. Jobbar du på skolan och...

Läs mer om Maja Beskowgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad