Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering

Magnus Åbergsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 30 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 122,5
    (medelvärde: 207,5) * statistik från 2017

Film

Har du funderat på vad du vill bli i framtiden? Här kan du lyssna på elever från olika program på Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsongymnasiet och Birger Sjöberggymnasiet och inspireras av deras framtidsplaner!

Om utbildningen


Färskvaror, delikatess och catering

Inriktningen Färskvaror, delikatess och catering på Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger kunskap inom livsmedelsområdet med syfte att sälja. Utbildningen ska också ge kunskap om råvaror, drycker och tillagning av måltider. Dessutom får du lära dig hur man exponerar och lägger upp matvaror för att attrahera kunder, gäster och köpare.

Lär dig om ekonomi och företagande

Restaurang- och livsmedelsprogrammet ger dig grundläggande kunskaper om mat och service. Du får lära dig om vår svenska restaurangtradition med inslag från andra kulturer och smaker. På RL jobbar eleverna i team och får ta ansvar genom att planera måltider och inköp. Här får du kunskap om ekonomi och företagande samtidigt som du kan läsa språk och lära dig om andra kulturer.

APL - praktik på Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsbranschen är internationell och för dig som vill finns möjlighet att göra praktik utomlands. Oavsett om du gör praktik i New York eller Trollhättan ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL) i utbildningen. Din APL blir en introduktion till arbetslivet och du får både erfarenheter och möjlighet att skapa ett kontaktnät inför ditt kommande arbetsliv.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

När du avslutat din utbildning blir du behörig till yrkeshögskolan. YH-utbildningar kan leda till yrkeshögskoleexamen (om du läser ett år) eller en kvalificerad yrkeshögskoleexamen (om du läser två år).

Vill du gå vidare till universitet eller högskola måste du skaffa dig grundläggande högskolebehörighet. Du behöver då läsa till kurserna svenska 2/svenska som andraspråk 2, svenska 3/svenska som andraspråk 3 samt engelska 6. Du kan läsa kurserna inom det individuella valet.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering

Som boende i samma kommun som Magnus Åbergsgymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering så kommer skolan att kontakta dig.

Magnus Åbergsgymnasiet

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller. Skolan har ett stort utbud av både nationella program och yrkesprogram där varje program har en egen del på skolan, vilket ger trygghet och nära kontakt med...


Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Magnus Åbergsgymnasiet

Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.magnusabergsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Färskvaror, delikatess & catering från Magnus Åbergsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Magnus Åbergsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: