Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Magnus Åbergsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 30 (.)
Restaurang- och livsmedelsprogrammet
  • Antagningspoäng: 122,5
    (medelvärde: 207,5) * statistik från 2019/20

Film

Har du funderat på vad du vill bli i framtiden? Här kan du lyssna på elever från olika program på Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsongymnasiet och Birger Sjöberggymnasiet och inspireras av deras framtidsplaner!

Om utbildningen

Bagare eller konditor på gymnasiet

Är du sugen på att jobba inom den hantverksmässiga delen av livsmedelsbranschen med vackra bakverk, bröd och sötsaker? På Restaurang- och livsmedelsprogrammets inriktning Bageri och konditori får du göra just detta! Denna utbildning ger kunskap hur du väljer råvaror och skapar vackra och välsmakande bröd, kakor och bakelser. Du får också lära dig regler för hygien och arbetsmiljö på ett bageri eller ett konditori. Restaurang- och livsmedelsindustrin är en växande näring med möjligheter till jobb över hela världen.

Ekonomi och företagande inom livsmedelsindustrin

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet får du grundläggande kunskaper om livsmedelsnäringen, matlagning, ekonomi och företagande. Du får också lära dig att arbeta i lag med andra och att ta eget ansvar. Språk och kultur ingår också i undervisningen för att du ska få en internationellt användbar utbildning.

Praktisk erfarenhet på MÅG och i arbetslivet

Magnus Åbergsgymnasiet har en egen restaurang, Må-Gott där skolans RL-elever praktiserar och övar upp sina yrkeskunskaper. Du gör också praktik, arbetsplatsförlagt lärande (APL) på ett bageri, konditori eller liknande företag. Din praktikplats kan vara i Trollhättan men också i något annat land, om du vill få internationell erfarenhet. Oavsett var du väljer att göra din praktik kommer du få viktiga erfarenheter och kontakter som du kan använda som referens eller ingång när du sedan söker jobb efter gymnasiet.

Under första året på Restaurang- och livsmedelsprogrammet läser alla elever gemensamt innan de väljer inriktning inför årskurs två.

Gymnasial lärlingsutbildning

Som ett alternativ till vanlig skolbaserad utbildning så finns möjligheten att läsa utbildningen som lärling på en arbetsplats, vilket är ungefär hälften av utbildningstiden. Där får du arbeta tillsammans med arbetskamrater och lära dig mer om yrket. Gymnasial lärlingsutbildning har samma krav som skolförlagd yrkesutbildning och du har samma möjligheter att få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

När du avslutat din utbildning blir du behörig till yrkeshögskolan. YH-utbildningar kan leda till yrkeshögskoleexamen (om du läser ett år) eller en kvalificerad yrkeshögskoleexamen (om du läser två år).

Vill du läsa vidare på universitet eller högskola måste du skaffa dig grundläggande högskolebehörighet. Du behöver läsa till några ämnen, men kan göra det inom det individuella valet. De kurser du behöver komplettera med är:

  • svenska 2 alt. svenska som andraspråk 2
  • svenska 3 alt. svenska som andraspråk 3. 
  • engelska 6

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori

Som boende i samma kommun som Magnus Åbergsgymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori så kommer skolan att kontakta dig.

Magnus Åbergsgymnasiet

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller. Skolan har ett stort utbud av både nationella program och yrkesprogram där varje program har en egen del på skolan, vilket ger trygghet och nära kontakt med...


Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Magnus Åbergsgymnasiet

Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.magnusabergsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Bageri & konditori från Magnus Åbergsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Magnus Åbergsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: