Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Magnus Åbergsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 50 (.)
Hotell- och turismprogrammet
  • Antagningspoäng: 80,0
    (medelvärde: 203,2) * statistik från 2019/20

Film

Har du funderat på vad du vill bli i framtiden? Här kan du lyssna på elever från olika program på Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsongymnasiet och Birger Sjöberggymnasiet och inspireras av deras framtidsplaner!

Om utbildningen

Turism och resor

På Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor får du som är intresserad av turism och resebranschen kunskaper för att senare kunna arbeta med turistinformation, organisation och planering av resor, aktiviteter och andra upplevelser.

Service, bemötande och språk

En viktig del av Hotell- och turismprogrammet utgörs av service, bemötande och kommunikation. Här är kunden och gästen i fokus, men du får också kunskap om kommunikation, marknadsföring, försäljning och entreprenörskap. Programmet är liksom resebranschen präglat av språk och du får även kunskap om andra kulturer, vilket är viktigt när man arbetar internationellt och med människor från olika delar av världen.

Praktik i resebranschen - i Sverige eller utomlands!

I programmet ingår minst 15 veckors praktik, arbetsplatsförlagt lärande (APL). Under din praktik får du möjlighet att öva på att kommunicera, ge service och annat du lärt dig från skolan, på en arbetsplats. För dig som vill finns möjlighet att göra praktik utomlands – en otrolig chans för dig som vill träna på ett annat språk och möta människor i en verkligt internationell miljö. Din APL är en viktig del av utbildningen där du inte bara får erfarenhet av arbetslivet, utan också knyter kontakter som sedan kan vara till hjälp när du söker jobb.

Är du intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

När du avslutat din utbildning på hotell- och turismprogrammet blir du behörig till yrkeshögskolan. YH-utbildningar kan leda till yrkeshögskoleexamen (om du läser ett år) eller en kvalificerad yrkeshögskoleexamen (om du läser två år).

För att kunna läsa vidare på universitet eller högskola måste du skaffa dig grundläggande högskolebehörighet. Du får då komplettera med kurserna svenska 2/ svenska som andraspråk 2 samt svenska 3/svenska som andraspråk 3, inom individuella valet eller som utökat program.

Behörighet

För behörighet till Hotell- och turismprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hotell- och turismprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor

Som boende i samma kommun som Magnus Åbergsgymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor så kommer skolan att kontakta dig.

Magnus Åbergsgymnasiet

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller. Skolan har ett stort utbud av både nationella program och yrkesprogram där varje program har en egen del på skolan, vilket ger trygghet och nära kontakt med...


Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Magnus Åbergsgymnasiet

Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.magnusabergsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hotell- och turismprogrammet, Turism & resor från Magnus Åbergsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Magnus Åbergsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: