Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Magnus Åbergsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 60 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 155,0
    (medelvärde: 199,2) * statistik från 2019/20

Film

Har du funderat på vad du vill bli i framtiden? Här kan du lyssna på elever från olika program på Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsongymnasiet och Birger Sjöberggymnasiet och inspireras av deras framtidsplaner!

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet, Handel och service på Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Handel och service

Handels- och administrationsprogrammet är utbildningen för dig som är intresserad av entreprenörskap, försäljning, service, inköp, marknadsföring och ekonomi. Kanske drömmer du om att starta eget företag inom handel? Här får du redskapen för driva eget företag, och hela utbildningen genomsyras av entreprenörskap.

Försäljning och inköp

På inriktningen Handel och service förbereds du för jobb inom detalj- och partihandel. Du får också kunskap om försäljning, inköp, varuflöden, logistik och juridik. Handels- och administrationsprogrammet präglas av vikten av kommunikation inom handel och service. Du lär dig att bemöta människor och vad bra service innebär. Programmet ligger rätt i tiden och innehåller mycket kommunikation – du lär dig att kommunicera och interagera med människor i verkligheten och via digitala medier. Du utvecklar din förmåga att utveckla relationer med affärskontakter och medarbetare. Du får också träna på att samla in, analysera och värdera information.

I Arbetslivet är det viktigt att kunna ta ansvar och eget initiativ, saker du lär dig under utbildningen. Du får även lära dig handla med omdöme och arbeta i projektform. Du gör minst 15 veckors praktik på en arbetsplats genom din APL (arbetsplatsförlagt lärande), vilket ger dig erfarenheter och kontakter som du kan dra nytta av när du söker jobb.

Gymnasial lärlingsutbildning

Som ett alternativ till vanlig skolbaserad utbildning så finns möjligheten att läsa utbildningen som lärling på en arbetsplats, vilket är ungefär hälften av utbildningstiden. Där får du arbeta tillsammans med arbetskamrater och lära dig mer om yrket. Gymnasial lärlingsutbildning har samma krav som skolförlagd yrkesutbildning och du har samma möjligheter att få grundläggande högskolebehörighet.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

När du gått ut gymnasiet och läst Handels- och administrationsprogrammet är du behörig till yrkeshögskolan, som kan leda till en yrkeshögskoleexamen eller en kvalificerad yrkeshögskoleexamen inom exempelvis ekonomi, data, marknadsföring och turism.

Vill du läsa en utbildning på högskola eller universitet efter HA behöver du grundläggande högskolebehörighet, vilket innebär att du måste läsa till svenska 3 / svenska som andraspråk 3 och engelska 6 inom individuellt val, eller som utökat program.

Exempel på yrken efter vidare studier:
• ekonomiassistent,
• kommunikatör,
• personalassistent,
• marknadsförare

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service

Som boende i samma kommun som Magnus Åbergsgymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service så kommer skolan att kontakta dig.

Magnus Åbergsgymnasiet

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller. Skolan har ett stort utbud av både nationella program och yrkesprogram där varje program har en egen del på skolan, vilket ger trygghet och nära kontakt med...


Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Magnus Åbergsgymnasiet

Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.magnusabergsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Handel & service från Magnus Åbergsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Magnus Åbergsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: