Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service

Magnus Åbergsgymnasiet
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 60 (.)
Handels- och administrationsprogrammet
  • Antagningspoäng: 155,0
    (medelvärde: 199,2) * statistik från 2019/20

Film

Har du funderat på vad du vill bli i framtiden? Här kan du lyssna på elever från olika program på Magnus Åbergsgymnasiet, Nils Ericsongymnasiet och Birger Sjöberggymnasiet och inspireras av deras framtidsplaner!

Om utbildningen

Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service på Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Administrativ service

Inriktningen Administrativ service på Magnus Åbergsgymnasiet är en praktisk gymnasieutbildning inom Handels- och administrationsprogrammet. Här förbereds du för arbete med administrativa och organisatoriska arbetsuppgifter inom både företag och offentlig förvaltning.

Handels- och administrationsprogrammet lägger stor vikt vid kommunikation mellan människor och med digitala medier. Du får kunskap om försäljning, inköp, logistik och administration. Entreprenörskap och företagande genomsyrar också utbildningen, liksom andra ämnen som juridik och företagande.

Praktik på Handels- och administrationsprogrammet

På Handels- och administrationsprogrammet tränar du din förmåga att utveckla dina relationer med bland annat kunder, leverantörer och medarbetare. Du får också kunskap om hur man effektivt kan samla in information för att sedan värdera och analysera den. Du lär dig även ta ansvar, handla med omdöme och samarbeta med andra. Allt detta övar du när du gör praktik på en eller flera arbetsplatser under minst 15 veckor (APL). Praktiken ger dig inte bara värdefulla erfarenheter utan också ett kontaktnät inför ditt kommande arbetsliv.

Är du intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Handels- och administrationsprogrammet ger dig en yrkesexamen och förbereder dig för att arbeta efter gymnasiet. Du kan också läsa vidare på yrkeshögskola (YH) och ta en yrkeshögskoleexamen eller en kvalificerad yrkeshögskoleexamen inom exempelvis ekonomi, data, marknadsföring eller turism.

Vill du gå vidare till högskola eller universitet behöver du grundläggande högskolebehörighet. Det innebär för dig som elev på Handel- och administrationsprogrammet att du måste lägga till svenska 3/svenska som andraspråk 3
samt engelska 6, antingen som individuellt val, eller som utökat program.

Behörighet

För behörighet till Handels- och administrationsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Handels- och administrationsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service

Som boende i samma kommun som Magnus Åbergsgymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service så kommer skolan att kontakta dig.

Magnus Åbergsgymnasiet

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan

På Magnus Åbergsgymnasiet utbildas kockar, snickare, ekonomer, entreprenörer och en massa andra yrkesroller. Skolan har ett stort utbud av både nationella program och yrkesprogram där varje program har en egen del på skolan, vilket ger trygghet och nära kontakt med...


Läs mer om Magnus Åbergsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Magnus Åbergsgymnasiet

Karlstorpsvägen 159
46152 Trollhättan

 Visa telefonnummer
www.magnusabergsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Handels- och administrationsprogrammet, Administrativ service från Magnus Åbergsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Magnus Åbergsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: