Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Lunagymnasiet
Programinformation
Lidingö
Antal elever: 4 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 160
    (medelvärde: 224,4) * statistik från 2017
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Om utbildningen

Samhällsvetenskapliga programmet på Lunagymnasiet

Vill du ha en bred studieförberedande utbildning med fokus på samhällsvetenskapliga ämnen som historia, geografi, religion och språk? Då ska du välja Samhällsvetenskapsprogrammet på Lunagymnasiet.

Varierad undervisning

Programmet, som har inriktningen Samhällsvetenskap, ger dig kunskaper för att kunna arbeta demokratiskt och förstå andra människors värderingar och levnadssätt. Under utbildningen får du jobba både enskilt och i grupp tillsammans med andra. Lunagymnasiet tar dig med på studiebesök och bjuder in gästföreläsare som en del av undervisningen.

Målgruppen för Lunagymnasiet är elever med Aspergers syndrom, ADHD och andra neuropsykiatriska funktionsvariationer. Skolans pedagogik är anpassad för elevernas behov och personaltätheten är högre än på andra skolor.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lunagymnasiet vänder sig till elever med Aspergers syndrom, ADHD och liknande neuropsykiatriska funktionsvariationer. Hos oss finns estetiska, samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga programmet samt introduktionsprogrammet. Vi erbjuder en anpassad skola med höga kvalitetskrav och skickliga pedagoger som anpassar undervisningen för varje elev. Undervisningsgrupperna är små och skolan har hög personaltäthet, cirka en lärare på var femte elev. Vi har ett nära samarbete med Luna Ungdomsboende.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Lunagymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Lunagymnasiet

Lunagymnasiet

Gymnasium för elever med neuropsykiatriska funktionsvariationer

Lunagymnasiet på Lidingö är en fristående gymnasieskola för dig med Asperger syndrom, ADHD eller liknande neuropsykiatrisk funktionsvariationer. Här finns estetiska, samhällsvetenskapliga och naturvetenskapliga programmet samt introduktionsprogrammet. Lunagymnasiet erbjuder en anpassad skola med höga kvalitetskrav och skickliga pedagoger som anpassar undervisningen...


Läs mer om Lunagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lunagymnasiet

Kottlavägen 116C
18141 Lidingö

 Visa telefonnummer
www.up.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.