Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

LM Engströms Gymnasium
Programinformation
Utbildningsort: Göteborg
Antal elever på programmet: 64 (år 1)
Antagningspoäng: Medelvärde: 280,8, Lägsta: 207,5 (Läsår: 2016)

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet på L M Engströms Gymnasium

Som elev på skolans samhällsvetenskapliga program kommer du att utveckla dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige såväl som i övriga världen. Detta gör du genom att fördjupa dig i ämnen som samhällskunskap, geografi, historia och religion. Du får tillsammans med dina lärare och klasskamrater göra tidsresor i vår historia. Ni får utforska hur människan, med sitt förnuft och sin känsla, med idéer och vilja påverkar världen och formar livsvillkoren i politik och kulturliv. I undervisningen utvecklar du ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt.

Undervisning av kunniga lärare

På L M Engströms Gymnasium får du undervisning av kunniga lärare med stor kunskapsglädje och olika arbetssätt. I din utbildning varvas föreläsningar, individuellt arbete och grupparbete med studiebesök och studieresor, bland annat skolans kulturhistoriska resa, Västgötaresan, och Stockholmsresan. Göteborgs museer, musikscener och spännande arkitektur är med och ger liv åt er utforskning av kultur- och idéhistorien. Målet är att du ska skapa dig en uppfattning i olika samhällsfrågor samtidigt som du utvecklar din förmåga att förhålla dig till andra människors åsikter och ställningstaganden.

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en högskoleförberedande gymnasieexamen. Efter examen från programmet har du kunskaper för fortsatta högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område, men också inom juridik, humaniora och teologi.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.

För samhällsvetenskapsprogrammet ska fyra av de ytterligare nio ämnena vara geografi, historia, samhällskunskap och religion.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen
Hemsida: www.indranet.se
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt

LM Engströms Gymnasium

LM Engströms gymnasium

Välkommen till skolan med hjärta i hjärtat av Göteborg!

L M Engströms Gymnasium hittar du i centrala Göteborg, precis bredvid Domkyrkan. Det gör det enkelt att ta sig hit. Brunnsparken, Grönsakstorget och Domkyrkan ligger alla inom bara några hundra meters avstånd. Skolan har funnits i 90 år och har...


Läs mer om LM Engströms Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till LM Engströms Gymnasium

LM Engströms Gymnasium


Vallgatan 11
411 16 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.lme.nu

Kontakta LM Engströms Gymnasium

Recensioner

          (5)
Carolina   |   2017-04-17
Jag gick samhällsprogrammet på LM, och jag hade tre fantastiska år där! Lärarna är oerhört duktiga, kunniga och motiverande. Det är roligt att gå på LM eftersom man lär sig så mycket. Dessutom träffar man många fina personer på skolan, det finns en varm gemenskap. Många av mina gamla klasskompisar känner lika dant, att LM-tiden var speciell. Så ...
Visa hela
          (5)
Knugen   |   2016-07-07
Samhälle var inte den självklara linjen för mig när jag valde men efter att ha gått mitt första år på LM så har jag blivit helt säker på att det här är det som jag vill jobba med. Våra lärare har jobbat på skolan i mer n 20 år i snitt och vi har alltid kontakt med lärarna ifall det uppstår frågor om typ skolan eller saker som inte rör skolan. ...
Visa hela