Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

Leksands gymnasium, i Leksand
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever från introduktionsprogrammet

Introduktionsprogram

För dig som inte har möjlighet att komma in på gymnasiet på grund av dina betyg så kan det vara ett bra alternativ att börja på ett Introduktionsprogram. Genom att gå detta program blir du som elev förberedd för att börja på en gymnasieutbildning eller att ge dig ut i arbetslivet.

Olika slags introduktionsprogram

Det finns fyra olika typer av Introduktionsprogram - Programinriktat individuellt val, Yrkesintroduktion, Språkintroduktion och Individuellt alternativ. Läs mer om de olika alternativen nedan.

Programinriktat individuellt val

Programinriktat individuellt val (IMPRO) är till för dig som vill bli antagen på ett nationellt yrkesprogram. Utbildningen erbjuds antingen som ett fåtal sökbara platser inom ramen för yrkesprogrammen eller beroende på om det finns plats när höstterminen börjar. För att bli antagen måste eleven ha godkänt i svenska/svenska som andraspråk, engelska eller matematik samt minst fyra andra ämnen eller svenska/svenska som andraspråk, engelska och matematik samt minst tre ämnen till.

Yrkesintroduktion

Yrkesintroduktion (IMYRK)passar dig som vill bli behörig till ett yrkesprogram och förbereder dig för att börja ditt arbetsliv eller att studera på ett yrkesprogram.

Språkintroduktion

Språkintroduktion (IMSPR)är anpassad för individen och ger ungdomar som nyss anlänt till Sverige kunskaper i svenska. Efter utbildningen kan du sen börja gymnasiet, annan sorts utbildning eller ge dig ut i arbetslivet. 

Individuellt alternativ

Individuellt alternativ (IMIND)passar dig som inte är behörig till ett nationellt program och förbereder dig för utbildning till yrkesintroduktion, annan utbildning eller arbetsmarknaden. Programmet är individanpassat och passar bra för dig som har större kunskapsbrister.

Är du intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Leksand

Gymnasieexamen

Introduktionsprogrammet ger i sig ingen examen, men är ett första steg för att få en gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Introduktionsprogram

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Introduktionsprogram så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Leksands gymnasium
Rättviksvägen 29
793 80 Leksand

Välkommen till Leksands Gymnasium

På Leksands gymnasium möter du många skickliga lärare som ger dig spännande utmaningar och ett engagerat stöd. Du studerar i en öppen och trivsam miljö och har stor möjlighet att påverka din utbildning och vardag i skolan. Leksands gymnasium passar...

Läs mer om Leksands gymnasium och visa alla program.

Sponsrad