Visa gymnasium.se som: Mobil

Idrottsutbildning (NIU), Baseboll & softboll

Leksands gymnasium
Programinformation
Leksand
RIG / NIU
Elever från Leksands gymnasium spelar baseball

Om utbildningen

Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) Baseboll och softboll

Baseboll- och softbollakademin, eller bara Akademin, kallas Leksands gymnasiums nationellt godkända idrottsutbildning (NIU) på Leksands gymnasium för baseboll- och softbollspelare.

På Baseboll- och softbollakademin kan du kombinera din idrottssatsning med en fullständig gymnasieutbildning. I Leksand kan du välja vilket program du vill.

Tränings- och tävlingsupplägget är utformat så att varje elev på Akademin förbereds för en fortsatt idrottssatsning som elitspelare i Sverige eller internationellt.

Det är Svenska baseboll- och softbollförbundet (SBSF), Leksands kommun och Leksands gymnasium som tar ett gemensamt ansvar för att hjälpa alla talangfulla spelare att kombinera elitsatsningen med sina gymnasiestudier.

Många fortsätter på college i USA

Akademin ger elever möjlighet att fortsätta kombinera sin elitsatsning med studier på college i USA. Från starten 2006 till augusti 2018 har nästan hälften av Akademins elever som tagit examen från Leksands gymnasium provat på collegelivet i USA.

Tränare med stor erfarenhet och kunskap

Akademin har flera kompetenta ledare, några av de bästa i landet. De har internationell erfarenhet både som spelare och ledare och erfarenhet som ungdoms-, junior- och seniorledare för både klubblag och landslag. Utöver det förekommer gästtränare under olika perioder med specifika kunskaper inom idrotten.

Med sitt stora internationella kontaktnät främjar ledarna både den dagliga verksamheten och elevens fortsatta satsning efter gymnasiet.

Ansökan och mer information

Ansökan till Baseboll- och softbollakademin görs på Akademins webbplats medan ansökan till programval på Leksands gymnasium görs via gymnasieantagningen i din hemkommun.

Är du intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Baseboll & softboll, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Utbildningen till en yrkesförberedande eller högskoleförberedande gymnasieexamen - beroende på vilket gymnasieprogram du väljer att kombinera utbildningen med.

Ansökan

Ansök till Idrottsutbildning (NIU), Baseboll & softboll

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Idrottsutbildning (NIU), Baseboll & softboll så kommer skolan att kontakta dig.

Leksands gymnasium

Välkommen till Leksands Gymnasium

På Leksands gymnasium möter du många skickliga lärare som ger dig spännande utmaningar och ett engagerat stöd. Du studerar i en öppen och trivsam miljö och har stor möjlighet att påverka din utbildning och vardag i skolan. Leksands gymnasium passar...


Läs mer om Leksands gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Leksands gymnasium

Rättviksvägen 29
793 80 Leksand

 Visa telefonnummer
www.leksandsgymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Idrottsutbildning (NIU), Baseboll & softboll från Leksands gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill vara med på en prova-på-dag
Jag vill byta till den här skolan
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information