Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Leksands gymnasium, i Leksand
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 110,0
(medelvärde: 203,5)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 110,0
(medelvärde: 203,5)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

En elev och en lärare från handels- och administrationsprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet, Handel och service

Försäljnings- och serviceprogrammet på Leksands gymnasium är till för dig som vill arbeta inom handel och service i ditt framtida yrkesliv. Under utbildningens gång får du lära dig mer om bland annat försäljningsteknik, marknadsföring och ekonomi. Dessutom får du mycket praktiska erfarenheter under programmets gång, vilket gör att du direkt är attraktiv på arbetsmarknaden efter att du är färdig med dina studier. Efter utbildningen kan du också läsa vidare eller starta eget företag.

Försäljning, marknadsföring och skyltning

Servicebegreppet går som en röd tråd genom utbildningen. Som elev hos Leksands gymnasium blir du en kunnig och trygg säljare. Du tränar exponeringsdesign och blir insatt i hur marknadsföring och hur vi människor påverkas av reklam. Skolan har fokus på inköp, lönsamhet och hur handeln drivs idag och i framtiden.

Du får lära dig hur företag planerar för att få sina produkter sålda och du lär dig skylta, skissa och texta. I programmet ingår också att göra hemsidor, broschyrer och snygga företagsdokument.

I ekonomikurserna på Försäljnings- och serviceprogrammet tar man upp bokföring, budgetering och prissättning. Du lär dig även om export, import och organisation.

Entreprenörskap och företagande

I årskurs tre får du tillsammans med dina klasskamrater driva eget företag i Ung Företagsamhets regi (UF). Du får en inblick i vad entreprenörskap och ledarskap innebär och möjlighet att delta i regionala och nationella tävlingar.

Skolan samarbetar med organisationen Enterprise without borders och då lyfts företagandet till en internationell nivå.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Den arbetsplatsförlagda utbildningen (APL) är 16 veckor. APL ger dig möjlighet att knyta kontakter och skapa nätverk i näringslivet inför framtiden. Genom din praktik förbereds du ytterligare för yrkeslivet och får möjlighet att använda många av dina teoretiska kunskaper i verkligheten.

Gå handels som lärling

Vill du få extra mycket praktisk erfarenhet kan du även gå utbildningen som lärling. Gymnasial lärlingsutbildning omfattas av 2500 poäng precis som på alla andra gymnasieprogram. Skillnaden är att du genomför minst hälften av dessa på en arbetsplats. Du spenderar därför cirka tre dagar i veckan på ett företag.

Om du vill arbeta som säljare och är intresserad och nyfiken på att jobba med service, handel och människor - speciellt kundbemötande, ger detta program dig en bra grund för att gå direkt ut i yrkeslivet.  Du får fördjupa dig inom ämnen som entreprenörskap, information och kommunikation och marknadsföring. Efter första terminen får du önska arbetsplats utifrån det du är intresserad av inom handeln.

År 2019 erbjuder skolan profilerna bank och handel på lärlingsutbildningen.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Leksand

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Leksand

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Leksands gymnasium
Rättviksvägen 29
793 80 Leksand

Välkommen till Leksands Gymnasium

På Leksands gymnasium möter du många skickliga lärare som ger dig spännande utmaningar och ett engagerat stöd. Du studerar i en öppen och trivsam miljö och har stor möjlighet att påverka din utbildning och vardag i skolan. Leksands gymnasium passar...

Läs mer om Leksands gymnasium och visa alla program.

Sponsrad