Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Leksands gymnasium, i Leksand
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 191,0)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Lärlingsutbildning, Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 191,0)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Elever från inriktningen Pedagogiskt arbete

Barn- och fritidsprogrammet inriktning Pedagogiskt och socialt arbete 

Är du intresserad av att jobba med barn och unga som barnskötare eller elevassistent?
Som BF-lärling får du först vara på arbetsplats med yngre barn på förskola och senare i utbildningen med lite äldre barn inom förskoleklass och skola. Du lär dig att leda olika aktiviteter för barnen samt får vara med och planera verksamheten.

Inriktningen Pedagogiskt arbete är en gymnasial lärlingsutbildning

Vill du få mer än halva din gymnasieutbildning förlagd till en arbetsplats? På Leksands gymnasium kan du gå flera yrkesprogram som gymnasial lärling. Det innebär att du gör dina yrkeskurser på en arbetsplats tre dagar i veckan; tisdag, onsdag och torsdag. Vissa delar av yrkesämnena läses inne på skolan. De gymnasiegemensamma ämnena läser du med din klass på Leksands gymnasium två dagar i veckan, måndag och fredag. Gymnasial lärlingsutbildning har samma poäng och omfattning som övriga yrkesprogram.

Samarbete med din arbetsplats

Ett nära samarbete mellan gymnasiet, arbetsplatserna, branscherna gör det möjligt för skolan att erbjuda en utbildning som anpassas till arbetsmarknadens krav. Skolan skriver ett utbildningskontrakt med arbetsgivaren, och arbetsplatsen har utbildade handledare. Din yrkeslärare besöker dig regelbundet på din arbetsplats och följer upp dina yrkeskurser och träffar dig och din handledare ute på arbetsplatsen.

Lärlingsersättning

Utbildningen berättigar till lärlingsersättning, vilket är ett bidrag för måltider och resor som du kan få när du är lärling på en arbetsplats. Detta söker du hos CSN.

Är du intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Leksand

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Leksand

Behörighet

För behörighet till Barn- och fritidsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Barn- och fritidsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Barn- och fritidsprogrammet, Pedagogiskt och socialt arbete så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Leksands gymnasium
Rättviksvägen 29
793 80 Leksand

Välkommen till Leksands Gymnasium

På Leksands gymnasium möter du många skickliga lärare som ger dig spännande utmaningar och ett engagerat stöd. Du studerar i en öppen och trivsam miljö och har stor möjlighet att påverka din utbildning och vardag i skolan. Leksands gymnasium passar...

Läs mer om Leksands gymnasium och visa alla program.

Sponsrad