Visa gymnasium.se som: Mobil

Silja pluggar kreativ kommunikation på LBS

LBS Kreativa Gymnasiet

Silja på LBS

Jag vill gärna ha ett jobb där jag kan jobba med foto, film och vara kreativ.

Jag heter Silja Grace och är 17 år gammal. Jag går på LBS i Lund, årskurs 2, på programmet Foto & film som bygger på det estetiska programmet med inriktning estetik och media. Jag valde programmet eftersom jag älskar att var kreativ, och brinner för att fotografera och filma. Jag ville fördjupa och lära mig mer inom utrustningen, Adobeprogrammen och såklart foto och film!

På utbildningen får vi bland annat fördjupa oss inom foto, film och digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Vi får jobba mycket med foto- och film utrustningen, redigera film och foton vi har skapat och jobba i grupper och individuellt.

Under det första året får vi grunden inom medieproduktion och får prova på foto, film och text. Inför årskurs två väljer vi vilket av områdena vi vill fördjupa oss inom och under det sista året ska vi förverkliga våra idéer under lite friare och mer branschnära former.

Jag valde LBS eftersom det verkade som en väldigt trygg och liten skola med mycket bra lärare. Våra lärare är väldigt trevliga, omtänksamma och många har även bra humor så man får skratta lite på lektionerna. De försöker verkligen att hjälpa oss att förverkliga våra idéer och ge tips på hur vi kan göra saker bättre.

Jag skulle starkt rekommendera programmet till alla som har stort intresse för film och foto, och som vill fördjupa sig och lära sig mer om det!


Ta kontakt med skolan

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin