Visa gymnasium.se som: Mobil

Sarah pluggar spelgrafik på LBS

LBS Kreativa Gymnasiet

Sarah på LBS

Är du kreativ? Älskar du spel? Vill du förändra världen? Vill du göra någonting unikt? Om du är något utav dessa så skulle jag rekommendera LBS.

Jag heter Sarah Klein, är 17 år gammal och går på LBS i Kristianstad, estetiska programmet, spelgrafik, årskurs 2. Jag har alltid varit intresserad av bild, att rita och av att skapa. Jag vill jobba med någonting som skapar reaktion hos andra. Spelgrafik ger mig kunskap om hur jag kan göra det.

Från början tänkte jag välja en annan skola eftersom de hade teater. Men när jag såg LBS på gymnasiemässan och deras färgglada katalog fick jag tänka om. LBS blev mycket bättre presenterad än den andra skolan jag tänkte gå. Bland programmen på LBS tyckte jag bäst om kreativ kommunikation, grafisk design och spelgrafik. När jag läst mer valde jag spelgrafik eftersom det var mest intressant och passade mig.

Lärarna är riktigt bra tycker jag. Alla har sitt speciella sätt att lära ut kunskaper inom sin kurs. Några försöker få in så mycket kreativitet som möjligt medan andra försöker förbereda dig till svårigheter i framtiden. Genom deras undervisning ser man verkligen deras personlighet vilket gör att lektionerna bli mer färgglada. Lokalerna är hemtrevliga och min klass är trevlig.

Jag har flyttat mycket under min livstid så att flytta och börja på en ny skola var inte något nytt för mig. Från Malmö till Ystad fram och tillbaka. Men tillslut när vi flyttade till Kristianstad så kändes det som att vi har äntligen kommit rätt. Jag har lyckats hitta mig själv och vad jag älskar: att skriva, att spela, att rollspela samt cosplay.

Jag har väldigt mycket bra minnen från gymnasiet. Det roligaste jag har gjort är att skapa ett spel tillsammans med spelutvecklarna. Vi hade riktigt roligt tillsammans även om vi inte fick till det bästa resultatet. Det var en bra erfarenhet som vi kan dra nytta av till nästa gång.

Jag kommer definitivt plugga vidare. Efter gymnasiet ska jag komma in på författarskolan som tar två år. Jag har skrivit en bok tillsammans min vän som vi just nu korrekturläser. Jag vann nyligen en novelltävling i Kristianstad för “Bästa berättelsen”. Jag studerar också psykologi, läser böcker om ämnet och observerar omgivningen vilket jag drar nytta av när jag skriver. Efter jag att gått författarskolan kommer jag också utbilda mig till bildteraput.


Ta kontakt med skolan

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin