Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

LBS Mediegymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 180 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 192,5
    (medelvärde: 233,7) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-17
2020-11-25
2020-12-12
2021-01-27
2021-04-21
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Beteendevetenskap på LBS Mediegymnasiet

Inriktningen beteendevetenskap ska ge kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. I inriktningen ska eleverna fördjupa sin förståelse av människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Inriktningen ska även ge kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap samt utveckla elevernas förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen.

Samhällsvetenskapsprogrammet

Programmet med inriktning Beteendevetenskap ger dig kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. I inriktningen får du fördjupa din förståelse av människors agerande som individer samt som deltagare i grupper, organisationer och samhällen ur olika perspektiv. Inriktningen ger dig kunskaper om kommunikation, lärande och ledarskap samt utvecklar din förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskaperna.

Förstå människan

Grunden i inriktningen handlar om att förstå människan hur vi lever idag och varför vi handlar som vi gör. Beteendevetare har många olika arbetsfält. Vi vill förstå hur vi som individer handlar och hur vi beter oss i grupp. Kommunikation och ledarskap är viktiga delar i vår utbildning.

Programfördjupning

Vår programfördjupning är inriktad på människan i samhället, där vi studerar människors miljöer och kulturmöten. Den innehåller ämnena Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering, Människors miljöer och Etnicitet och Kulturmöten. Kurserna ger en bra grund för vidare studier inom området.

Du får under tre år de kunskaper och den behörighet som behövs för att söka till högre studier.

Inspiration ger lust att lära mer. Du ska gå tre år på gymnasiet och vi vill att du ska bli inspirerad till att lyckas med dina studier. Då står du rustad inför framtiden för vidare studier och arbete. Gymnasiet ska både ge dig lust att lära och motivation att fortsätta ditt lärande i framtiden.

Snabba argument

  • Våra program är studieförberedande och ger en god grund för att studera vidare på högskola och universitet.
  • God stämning på skolan! Varje år görs enkäter som visar att eleverna trivs och rekommenderar skolan.
  • Vi satsar på legitimerade lärare! Medie- och Estetlärare har också branscherfarenhet och utbildning inom sina fackområden.
  • Bra resultat! Vår vision är att alla ska klara alla ämnen, vi är på väg med 90.1 % högskolebehörighet hos våra senaste studenter.
  • Höga positiva förväntningar! Vi tror att alla kan lyckas och vi vill att alla ska nå så långt det är möjligt.
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som LBS Mediegymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Filippa på LBS Mediegymnasiet

Filippa på LBS Mediegymnasiet

Läs mer LBS Mediegymnasiet

Filippa Jugovic är 17 år och går sista året på LBS Mediegymnasiet där hon läser samhällsvetenskap med inriktning media. Filippa står i montern med flera elever och pratar glatt om sin utbildning och tid på skolan. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

LBS Mediegymnasiet

LBS Mediegymnasiet

NTI Mediegymnasiet blir LBS Mediegymnasiet

LBS Mediegymnasiet är skolan för dig som vill utveckla din kreativitet inom media eller samhälle men också bli förberedd inför högre studier. LBS Mediegymnasiet har i flera år knutit branschkontakter där elever exempelvis har möjlighet att få delta på riktiga...


Läs mer om LBS Mediegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

LBS Mediegymnasiet

Södra Hamngatan 19-21
411 14 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.lbs.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från LBS Mediegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Filippa på LBS Mediegymnasiet

Filippa Jugovic är 17 år och går sista året på LBS Mediegymnasiet där hon läser samhällsvetenskap med inriktning media. Filippa står i montern med flera elever och pratar glatt om sin utbildning och tid på skolan. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: