Visa gymnasium.se som: Mobil

Filippa på Mediegymnasiet

Mediegymnasiet

Filippa på LBS

Filippa Jugovic är 17 år och går sista året på LBS Mediegymnasiet där hon läser samhällsvetenskap med inriktning media. Filippa står i montern med flera elever och pratar glatt om sin utbildning och tid på skolan. 

Filippa valde själv Mediegymnasiet efter att hon besökte Gymnasiemässan i Göteborg. Därför vill hon förmedla samma fantastiska känsla i montern.

– Jag visste direkt att jag ville gå på den här skolan, och lärarna var fantastiska på att svara på frågor. Jag fick ett jättebra första intryck!

Efter gymnasiemässan bestämde sig Filippa på att gå på öppet hus för att se hur skolan såg ut, hur det var att prata med alla lärare och elever. 

– Efter öppet hus stärktes min tidigare känsla av skolan, jag visste att jag skulle gå på Mediegymnasiet.

Filippa berättar att hon har fått lära sig mycket under sin utbildning, exempelvis hur samhället och media hänger ihop, vad journalistik innebär och även produktion bland annat text och annan media.

– Jag tycker det är jättekul, och har alltid tyckt det var kul att skriva sedan innan.

Filippa berättar också att hon tycker att lärarna är väldigt engagerade både i att eleverna ska få lära sig men också i för deras välmående.

– De är verkligen engagerade, de kan sina ämnen och är hjälpsamma. Om man har något som oroar en så kan man också gå till dem. Man får bra hjälp helt enkelt, berättar hon.

När Filippa skulle välja gymnasiet tänkte på att hon ville gå på en bra skola och LBS Mediegymnasiet uppfyllde hennes förväntningar.

– Jag var osäker på vilken linje jag skulle gå, därför var det viktigt att jag skulle känna att skolan var bra, och att lärarna var bra. Jag har varit intresserad av natur så jag la till natur som mitt individuella val, vilket är kul att kombinera med det jag läser nu, säger hon.Läs mer om Mediegymnasiet

Ta kontakt med skolan


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Mediegymnasiet.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin