Många dörrar öppna efter studenten

LBS Kreativa Gymnasiet Varberg

Johan, 19 pluggar LBS Spelutveckling på LBS Varberg. Tack vare den breda teknikutbildningen får han många möjligheter i framtiden.

– Jag funderade länge på att söka det klassiska teknikprogrammet. Men då upptäckte jag spelutveckling, teknik fast med en liten twist. Jag har samma möjlighet att läsa vidare efter gymnasiet som om jag hade gått teknik. Men nu får jag även lära mig att programmera, 3D modellering , konstruktion och att göra spel helt enkelt!

Varför sökte du skolan du LBS Varberg?

– Jag var på skolan under ett öppet hus och kände direkt att det var på LBS Varberg jag ville gå! Personalen var inbjudande och jag fastnade för att skolan var lite mindre och ganska mysig, berättar han.

Det bästa med utbildningen är processen att skapa spel enligt honom själv. 

– Om jag gör ett spel till exempel så är det jag som väljer vilken stil karaktärerna har, vilken miljö de befinner sig i och vad spelet ska gå ut på.

Varför ska man söka till LBS Varberg?

– Det finns något som jag och några andra kallar för "LBS-andan" vilket är anledningen till att man ska söka LBS Varberg. Med LBS-anda menar vi på att här är alla snälla mot varandra och alla kan prata med alla och ingen mobbning är accepterad! Det känns bara väldigt familjärt i skolan, både med elever och personal!

Efter studenten tänker Johan plugga vidare, tack vare teknikprogrammet får han stor möjlighet att välja vilken utbildning som helst.

– Jag tänker plugga vidare efter studenten, berättar han.

Vad ska man tänka på när man väljer gymnasium? 

-  Jag tycker det är viktigt att man verkligen försöker att gå på ett öppet hus för att känna av miljön. Det är viktigt att man känner att man kan trivas på skolan om man ska gå där i tre år! Det är när man trivs och känner sig trygg man lär sig som bäst!Läs mer om LBS Kreativa Gymnasiet Varberg
Läs mer om LBS Kreativa Gymnasiet Jönköping

Ta kontakt med skolan