Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 65 (år 1)
Teknikprogrammet
Startdatum: - Stockholm
(Läs mer) Onlinemöte
2020-04-21

Om utbildningen

LBS Systemutveckling - Teknikprogrammet

Tycker du att det skulle vara kul att vara och utveckla och programmera appar för smartphones och surfplattor? Teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknik på LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra är fördjupat mot Systemutveckling och ger dig möjlighet att jobba praktiskt med både hemsidor och applikationer. Efter utbildningen kan du jobba vidare inom drift av webbplatser, webbutveckling eller liknande.

Marknad som fortsätter utvecklas

Webbaserade lösningar är i ständig utveckling och spelar en allt större roll i samhället när det kommer till konsumtionsmönster och opinionsbildning. Kunskap om att programmera applikationer för surfplattor och mobiltelefoner kommer vara eftertraktat på framtidens arbetsmarknad.

Systemutveckling

Under utbildningen får du lära dig hur man skapar applikationer till iPhone och android, och hur man mobilanpassar webplatser. Du får också genomföra projekt där du ska skapa en användbar och lättillgänglig produkt. Det lärs också ut hur man ska bearbeta och anpassa bilder, texter och annan media till en viss hemsida eller för en viss produkt. Du får en djupgående kunskap om programmering och webbutveckling under din tid på programmet.

Efter utbildningen

Du blir högskolebehörig efter att ha läst programmet och har då möjlighet att studera vidare efter gymnasiet. Exempelvis har du bra förutsättningar för att läsa vidare inom områden som programmering, webbutveckling och systemutveckling.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Hur är det att plugga foto & film på LBS?

Hur är det att plugga foto & film på LBS?

Läs mer LBS Kreativa Gymnasiet

Mostafa är 17 år gammal och läser Foto & Film på LBS.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra slog upp sina dörrar hösten 2014 och är en kreativ skola för dig som vill läsa Estetiska programmet eller Teknikprogrammet. Läs något av skolans högskoleförberedande program och fokusera på något spännande område som spelgrafik, foto/film...


Läs mer om LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra

Fyrvaktarkroken 13
12132 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.lbs.se Utbildningens hemsida

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Hoffman
(5)
Har under 3 års tid gått på denna skola, under de åren har jag växt enormt som person, träffat alla sorters människor, fått lära mig ta ansvar och lösa problem. Kan inte säga något negativt om skolan som är skolans fel. Tidigare var maten dålig men vi elever sa till och vi fick en ny leverantör som levererar topnotch hemlagade maträtter.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
Hur är det att plugga foto & fil...

Mostafa är 17 år gammal och läser Foto & Film på LBS.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: