Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet, Estetik & media

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 170 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 152,5
    (medelvärde: 237,4) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-17
2020-11-25
2020-12-12
2021-01-27
2021-04-21

Om utbildningen

Estetiska programmet - Estetik och media

Fördjupning mot Foto & film

Foto & film är en inriktning på LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra. Här kommer du att lära dig rätt tekniker, att arbeta i grupp, avgöra vad som är av god kvalitet och vad som är av mycket god kvalitet. Drömmer du om att jobba som fotograf, redigerare, regissör eller ljussättare? Då är Foto & film inriktningen för dig!

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm förbereder dig för att arbeta i mediabranschen, där allt förändras i en otrolig fart. Men i en bransch som är i ständig förändring finns en sak som inte ändras: alla vill ha den som skapar de bästa idéerna!

Fördjupning mot Media-Beteende

Vill du jobba med media för att påverka människor och skapa förändring? Då är inriktningen Media-Beteende för dig! Du får fördjupning i beteendevetenskap och psykologi, samtidigt som du får en god grund i medieproduktion och design. Du får lära dig att skapa kampanjer för att uppmuntra människor att göra bra val. Tillsammans med psykologin jobbar du med fotografi, animation och digital medieproduktion för att skapa framgångsrik marknadsföring, som du även lär dig att mäta och analysera med digitala verktyg.

Läs vidare på universitet eller högskola

Då Foto & film och Media-Beteende bygger på det estetiska programmet med inriktning estetik och media innebär det att du efter gymnasiet kommer vara behörig att fortsätta dina studier på högskola eller universitet. Så för dig som efter studenten vill fördjupa dig inom exempelvis foto, film eller text ligger vägen öppen!

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Som boende i samma kommun som LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra slog upp sina dörrar hösten 2014 och är en kreativ skola för dig som vill läsa Estetiska programmet eller Teknikprogrammet. Läs något av skolans högskoleförberedande program och fokusera på något spännande område som spelgrafik, foto/film...


Läs mer om LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra

Fyrvaktarkroken 13
12132 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.lbs.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Ari Bell
(5)
Bra upplag på kreativ kommunikation! I ettan visste man inte riktigt vad man ville göra inom media, så det var roligt att få ett smakprov av både Foto och Film! Lärarna är engagerade och tror på eleverna. Härlig stämning!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Estetik & media från LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: