Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Norra
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 52 (år 1)
Teknikprogrammet
Startdatum: - Stockholm

Om utbildningen

LBS Systemutveckling - Teknikprogrammet

Tycker du att det skulle vara kul att vara och utveckla och programmera appar för smartphones och surfplattor? Teknikprogrammet med inriktning Informations- och medieteknik på LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra är fördjupat mot Systemutveckling och ger dig möjlighet att jobba praktiskt med både hemsidor och applikationer. Efter utbildningen kan du jobba vidare inom drift av webbplatser, webbutveckling eller liknande.

Marknad som fortsätter utvecklas

Webbaserade lösningar är i ständig utveckling och spelar en allt större roll i samhället när det kommer till konsumtionsmönster och opinionsbildning. Kunskap om att programmera applikationer för surfplattor och mobiltelefoner kommer vara eftertraktat på framtidens arbetsmarknad.

Systemutveckling

Under utbildningen får du lära dig hur man skapar applikationer till iPhone och android, och hur man mobilanpassar webplatser. Du får också genomföra projekt där du ska skapa en användbar och lättillgänglig produkt. Det lärs också ut hur man ska bearbeta och anpassa bilder, texter och annan media till en viss hemsida eller för en viss produkt. Du får en djupgående kunskap om programmering och webbutveckling under din tid på programmet.

Efter utbildningen

Du blir högskolebehörig efter att ha läst programmet och har då möjlighet att studera vidare efter gymnasiet. Exempelvis har du bra förutsättningar för att läsa vidare inom områden som programmering, webbutveckling och systemutveckling.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Som boende i samma kommun som LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Norra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Reportage

Hur är det att plugga spelutveckling?

Hur är det att plugga spelutveckling?

Läs mer LBS Stockholm Norra

Selma är 17 år går på LBS Stockholm Norra och där hon läser Spelutveckling. Hon har en stor passion för spelutveckling.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Norra

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Norra

LBS Stockholm Norra

Är du intresserad av att plugga en kreativ utbildning? Vill du ha högskolebehörighet efter gymnasiet? Då kan LBS vara skolan för dig! LBS erbjuder kreativa utbildningar som ger dig högskolebehörighet. Utbildningarna hjälper dig utveckla det du behöver för att bli...


Läs mer om LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Norra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Norra

Tomtebodavägen 3A
17165 Solna

 Visa telefonnummer
www.lbs.se Utbildningens hemsida

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik från LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Norra, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Hur är det att plugga spelutveck...
LBS Stockholm Norra

Selma är 17 år går på LBS Stockholm Norra och där hon läser Spelutveckling. Hon har en stor passion för spelutveckling.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: