Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet, Bild & formgivning

LBS Kreativa Gymnasiet Lund
Programinformation
Lund
Antal elever: cirka 240 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 226,9) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-17
2020-11-25
2020-12-12
2021-01-27
2021-04-21

Om utbildningen

Estetiska programmet, Bild & formgivning

På LBS i Lund finns två profiler, Spelgrafik och Grafisk design.

LBS Spelgrafik

Fascineras du av skuggorna när andra bara ser motståndare? Tittar du på blänket i motorhuven när andra bara gasar? På LBS Spelgrafik läser du estetiska programmet med inriktningen Bild och form med fokus på Spelgrafik.

Spelgrafik handlar om spelmiljö, känsla och uttryck. Under utbildningens gång får du förståelse för processen och de olika roller som samverkar vid utvecklingen av ett spel. Du lär dig behärska de programvaror som används inom branschen i skapandet av bilder och grafik till spel. Du skapar också egna spelkaraktärer genom digital 3D-modellering och animation.

Du får under utbildningen presentera egna idéer med hjälp av två- och tredimensionella tekniker. Skissteknik, konceptutveckling och projektplanering är viktiga delar i utbildningen för att sedan kunna planera och skapa egna projekt.

Utbildningen är kreativ och du kommer att ha stora möjligheter att utveckla din teknik och konstnärlighet.

Under årskurs två och tre får du arbeta med större spelprojekt från idé till färdig produkt. Då får du koppla samman det du lärt dig och har även möjlighet att fördjupa dig inom något område.

Exempel på framtida yrken är spelgrafiker, speldesigner, 3D-grafiker, animatör eller mediaproducent.

Eftersom utbildningen är baserad på det nationella Estetiska programmet med inriktningen Bild och formgivning ger den dig behörighet att läsa vidare på högskola eller universitet. Det finns en mängd högskolor med utbildningar med inriktningen mot grafik för spel. Andra alternativ är spelutbildningar som bedrivs på folkhögskolor eller som YH-utbildningar.

Det finns även en mängd utbildningar på högskolenivå inriktade på bildbearbetning samt medieteknik som också kan vara lämpliga för fortsatta studier.

 

LBS Grafisk design

Vill du bli illustratör, bildkonstnär eller kanske jobba som AD på en reklambyrå? På LBS Grafisk design läser du estetiska programmet med inriktningen Bild och form med fokus på grafik och design.

Grafisk design handlar i grunden om att utveckla din kreativitet och färdighet när det gäller bild och form. Det gör du delvis genom att på klassiskt sätt rita och måla men lika viktig i utbildningen är datorn som verktyg. Du lär dig att med datorns hjälp skapa allt från logotyper, illustrationer, hela layouter och blogheaders till digital bildkonst där ritbrädan ersätter canvas och pensel.

Under utbildningen kommer du attfå presentera dina grafiska val och argumentera för dem. Du kommer att använda den kunskap du får kring grafiska regler, visuell/estetisk kommunikation, komposition och konstarter för att motivera dina val. Utbildningen är kreativ och du kommer att ha stora möjligheter att utveckla din teknik och konstnärlighet. Under årskurs två och tre arbetar du och dina klasskamrater med större projekt där kunden antingen är fiktiv eller verklig.

Precis som i arbetslivet jobbar man igenom sina koncept, visualiserar sin idé antingen digitalt eller på papper och ”pitchar” den för kunden oavsett om kunden är läraren eller en riktig beställare.

Exempel på framtida yrken är grafisk formgivare, AD (art director), layoutare mot magasin, blogdesigner, eller originalare.

Eftersom utbildningen är baserad på det nationella estetiska programmet med inriktningen bild och formgivning ger den dig behörighet att läsa vidare på högskola eller universitet. Det finns en stor mängd eftergymnasiala kurser med inriktning mot grafisk design. Ett alternativ är grafiska utbildningar som bedrivs på folkhögskolor eller utbildningar på yrkeshögskolor, så kallade YH-utbildningar. Det finns även en mängd utbildningar på högskolenivå inriktade på grafisk design, Våra studie- och yrkesvägledare på skolorna hjälper mer än gärna till att söka och sortera fram alternativ bland dessa.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Bild & formgivning

Som boende i samma kommun som LBS Kreativa Gymnasiet Lund söker du till programmet via Gymnasieantagningen Lund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 138 221 00 Lund
Telefon: 046-355000
E-post: antag@lund.se

Reportage

Hanna Olsson

Reportage med Hanna Olsson

Läs mer LBS Kreativa Gymnasiet Lund

Hanna Olsson reflekterar över sin tid på LBS Lund. Hon tar examen i år, och har drivit LBS podden på skolan. Efter gymnasiet drar hon iväg till soliga Australien. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Bild & formgivning så kommer skolan att kontakta dig.

LBS Kreativa Gymnasiet Lund

LBS Kreativa Gymnasiet Lund

Litet och mysigt gymnasium i Lund

LBS Kreativa Gymnasiet i Lund ligger väldigt centralt mitt i stan med knappt fem minuters promenad till och från Centralstationen. Du har även nära till massvis av pluggvänliga caféer och stadsbiblioteket ligger tvärs över gatan. Lund är en härlig studentstad...


Läs mer om LBS Kreativa Gymnasiet Lund och visa alla program.

Kontaktuppgifter

LBS Kreativa Gymnasiet Lund

Bredgatan 10
222 21 Lund

 Visa telefonnummer
www.lbs.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Bild & formgivning från LBS Kreativa Gymnasiet Lund, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Reportage med Hanna Olsson
LBS Kreativa Gymnasiet Lund

Hanna Olsson reflekterar över sin tid på LBS Lund. Hon tar examen i år, och har drivit LBS podden på skolan. Efter gymnasiet drar hon iväg till soliga Australien. 

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: