LBS

Litet och mysigt gymnasium i Lund

LBS Kreativa Gymnasiet i Lund ligger väldigt centralt mitt i stan med knappt fem minuters promenad till och från Centralstationen. Du har även nära till massvis av pluggvänliga caféer och stadsbiblioteket ligger tvärs över gatan. Lund är en härlig studentstad där du har nära till allt - och här hamnar du verkligen mitt i smeten. Skolan har också en lugn och mysig innergård. Perfekt för att stimulera en kreativ själ!

En kreativ miljö

LBS Kreativa gymnasiet i Lund ligger i en fin gammal byggnad med nyrenoverade och fräscha lokaler. På skolan uppmuntras du till att uttrycka din kreativitet och vara dig själv. Lärarna lär känna varje elev och stöttar dig på vägen till att förverkliga dina idéer. LBS är en framåtdrivande skola där lärare och elever utvecklar undervisningen tillsammans.

Modern undervisning

Skolan har bra tillgång till teknisk och digital utrustning. I lokalerna finns 16 lektionssalar samt nybyggd musikstudio, inspelningsrum, fotostudio och filmstudio, kemi- teknik- och fysiksal samt bildsalar. Som elev får du tillgång till en bärbar dator. I undervisningen används både vanliga klassiska läroböcker samt digitalt material som instruktioner, föreläsningar och tutorials på nätet.

Vad kan jag plugga?

På LBS Kreativa gymnasiet i Lund läser du högskoleförberedande program. Här kan du gå Teknikprogrammet eller Estetiska programmet där du kan välja mellan olika inriktningar och spännande profiler. Du har möjlighet att inrikta dina studier efter dina egna intressen och samtidigt få behörighet till vidare studier på universitet eller högskola.

LBS profiler

LBS fokuserar på skarpa utbildningar inom områdena teknik och estetik. De olika profilerna drivs av skickliga lärare och utnyttjar ny och modern teknik.

Inom Teknikprogrammet med inriktning Design & produktutveckling kan du välja profilen Spelutveckling.

Inom Estetiska programmet med inriktning Bild & formgivning kan du välja profilen Spelgrafik eller Grafisk design.

Inom Estetiska programmet med inriktning Estetik & media kan du välja profilen Kreativ Kommunikation.

Inom Estetiska programmet med inriktning Musik kan du välja profilen Musikproduktion.

Är du intresserad och vill veta mer om LBS Kreativa Gymnasiet Lund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på LBS Kreativa Gymnasiet Lund

Välkommen till öppet hus på LBS Kreativa gymnasiet i Lund

Kom till LBS kreativa gymnasiet i Lund och upplev hur det är att att plugga på LBS. Genom att fokusera på ditt unika intresse i vår trygga miljö hjälper vi dig att utforska din kreativitet. Upplev själv hur vi jobbar för att du ska lyckas i framtidens kreativa branscher.

Välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2019-04-24    Tid:   18:00 - 20:00

Video

Elever berättar vad som de anser är det bästa med att studera på LBS - Kreativa gymnasiet!

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av LBS Kreativa Gymnasiet Lund.

Andel lärare med leg. och behörighet 2017

Bredgatan 10

www.lbs.se

Abdi Hassan
Gillar inte linjen jag går på och kan inte byta förrän nästa år. Mycket blue hairs don't cares vilket jag inte direkt är ett fan av men anledningen till att jag ska byta skola är att linjen inte var särskilt rolig och så kan man inte bli särskilt mycket heller
YoYo
Skolan har en väldig trygg miljö och är väldigt trevlig att gå på.
ZeroSkilled
Underbar skola! Det är verkligen en skola man vill tillbaka till fastän det är lov!

För att beställa information från LBS Kreativa Gymnasiet Lund, fyll i följande uppgifter:

Utbildningsrecensioner
Baseras på 3 recensioner