Visa gymnasium.se som: Mobil

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik - Systemutveckling

LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 280 (.)
Teknikprogrammet
  • Antagningspoäng: 187,5
    (medelvärde: 236,6) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2021-12-08
2022-01-18
2022-04-27
Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik - Systemutveckling

Om utbildningen

Teknikprogrammet med fokus på Systemutveckling

LBS Kreativa gymnasiet Göteborg erbjuder Teknikprogrammet med inriktning Information och medieteknik. Programmet har en fördjupning mot Systemutveckling och utbildningen passar dig som vill jobba med webbutveckling, drift av webbplatser eller liknande.

Marknad i ständig utveckling

Webbaserade lösningar är ett område som utvecklas ofta och mycket samt har en allt viktigare roll i vårt samhälle både gällande opinionsbildning såväl som hur människor konsumerar. Att kunna programmera applikationer för mobiltelefoner och surfplattor är därför en kunskap som kommer vara högt eftertraktad i framtiden.

Kunskaper i systemutveckling

På programmet får du jobba med att skapa applikationer till iPhone och android-mobiler samt mobilanpassa webbplatser. Under utbildningen genomförs projekt inom webbutveckling med fokus att skapa en så användbar och lättillgänglig produkt som möjligt. Du får även kunskap i hur texter, bilder och annan slags media ska bearbetas och anpassas till en viss produkt eller hemsida. Överlag ger utbildningen djup kunskap inom områdena webbutveckling och programmering.

Möjligheter efter utbildningen

Efter att ha läst Teknikprogrammet blir du högskolebehörig och kan välja att plugga vidare vid en utbildning på högskola eller universitet. Du har exempelvis fått en bra grund för att söka till program inom områden som systemutveckling, programmering och webbutveckling.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik - Systemutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik - Systemutveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Man får möjligheten att göra egna projekt

Alexandra är 17 år och går andra året på LBS Göteborg där hon pluggar Kreativ kommunikation (numera Foto & film). Hon har även filmat i Sri Lanka och ska ut och filma med SVT till våren.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik - Systemutveckling så kommer skolan att kontakta dig.

LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg

LBS Kreativa gymnasiet Göteborg

LBS Kreativa gymnasiet har funnits i Göteborg sedan 2014. LBS Göteborg är en gymnasieskola som riktar sig till elever som har ett intresse för kreativa medier och som vill läsa en högskoleförberedande gymnasieutbildning.  På LBS Göteborg jobbar man mycket med...


Läs mer om LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg

Östra Hamngatan 13
411 10 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.lbs.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik - Systemutveckling från LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Man får möjligheten att göra egn...

Alexandra är 17 år och går andra året på LBS Göteborg där hon pluggar Kreativ kommunikation (numera Foto & film). Hon har även filmat i Sri Lanka och ska ut och filma med SVT till våren.

Läs mer