Visa gymnasium.se som: Mobil

Elever som har gått på LBS berättar om sina jobb

Här kan du läsa om Malin, Albin och Eleonor och de olika spännande branscher som de jobbar i idag. Alla tre har tidigare varit elever vid LBS Kreativa Gymnasiet och de tycker alla att gymnasietiden gav dem en bra grund för att kunna jobba med det de brinner för.

Malin på LBSMalin Nilsson - Chefredaktör

I januari 2012 gjorde den förre LBS-eleven Malin Nilsson det många bara drömt om – hon blev chefredaktör för ett kulturmagasin. 

Nätbaserade Popmani grundades av kändisen Cissi Wallin. När Malin och hennes nuvarande kollegor tog över gick Malin in som projektledare och chefredaktör. En roll hon haft sedan dess. Efter nästan fyra års slit har insatserna börjat ge resultat.

– Vi växer hela tiden. Det mest fantastiska tycker jag är att nu har vi hållit på i några år och några medarbetare har varit med från start. Vi har sett Popmani växa tillsammans och därför blir vi så otroligt glada när vi blir större.

I Malins roll som chefredaktör ingår det yttersta ansvaret för att se till att allt som går upp på sajten håller högsta möjliga klass. Hon är dessutom ansvarig utgivare, vilket innebär ett juridiskt ansvar för det magasinet publicerar. Ända sedan barnsben har hon vetat att det var mediebranschen som gällde. Men inledningsvis var det inte journalistyrket som lockade mest.

– När jag gick på LBS började jag fotografera och valde att ha min första praktik på Göteborgs-Postens bildredaktion. Det var otroligt roligt och det öppnade upp ögonen för vad yrket egentligen innebar. Det var också då jag visste vad jag ville göra. Det ledde också till stor frustration i skolan, jag ville ju bara bli klar och ut och jobba på riktigt, säger Malin och skrattar.

Samtidigt betydde åren mellan 2007-2010 på LBS Kungsbacka en hel del för chefredaktören.

– Jag är fortfarande väldigt tacksam för de lärare jag hade som trodde på mig och stöttade mig. Jag är en person som behöver mycket frihet kreativitet och tillit, då utvecklas jag. Det gav LBS mig från början, säger Malin Nilsson.

Malin har kämpat sig fram i en tuff bransch där varningsklockorna ständigt tjuter om för få jobb och dåliga arbetsvillkor. Men det ska du inte bry dig om, säger Malin. I stället ska du veta att det är du som är framtiden och det är du som kommer skapa din egen framgång.

– Vi ÄR generationen som skapar jobb. Sluta aldrig skriv och ge inte upp. Var kreativ och hitta egna lösningar!

Hälsningar Malin Nilsson

Albin på LBSAlbin Glasell - LBS egen Bergman

Det hela började med människoätande dinosaurier i Jurassic Park. I dag skriver Albin Glasell på sin första l ångfilm. Så här beskriver han sin resa mot eget bolag och en och annan prispall.

– Vårt mål är att ge Sverige en film de aldrig tidigare har sett med starka teman och karaktärer i en mystiskt igenkännande värld. Galna filmer gjorde jag i och för sig tidigt, redan i 15-års åldern hade jag precis som många andra filmskapare gjort flera ‘‘urbota dumma filmproduktioner’’ säger Albin och skrattar.

När det blev dags att välja gymnasium fick jag upp ögonen för LBS Varberg. Där kunde jag kombinera alla mina intressen varav de tre största var film, musik och spel. LBS hade allt det där samlat under ett och samma tak. Man skulle nästan kunna påstå att det inte ens var ett val för mig. Jag fann mitt hem! Efter gymnasiet packade Albin resväskan och drog till Nya Zeeland för ytterligare filmplugg. Med ett gäng andra svenskar hamnade han på South Seas i Auckland – så långt ifrån Sverige det nästan går att komma. På andra sidan Jorden träffade han Daniel Bajnoci. Vänskapen förvandlades till en affärsrelation. I dag driver duon produktions - bolaget Stellarvoid Productions.

– Även om du är ung kan du starta och driva ett medieföretag, jag tog studenten 2010, nu jobbar jag på min första långfilm. Tanken med bolaget var att vi ville ha full kontroll över våra egna produktioner och gå vår egen väg. Samtidigt behövde vi någon slags legitim utsida som gav oss en seriösare tyngd och därför startade vi Stellarvoid. Jag ser ingen större skillnad i att starta ett företag med en annan person än att ingå ett äktenskap faktiskt.

Albin har lyckats ta sig uppåt i en tuff bransch. För den som hoppas på en liknande karriär – eller kanske ta sig ännu längre – har LBS egen Ingmar Bergman ett par oväntade tips.

– Läs! Det skrivna ordet är upphovet till allt vi ser och känner och när du läser en grym roman tvingas ditt sinne naturligt till att sätta bilder och ljud till något du läser om, säger Glasell.

– Viktigast av allt är att du håller dig till din vision och att du alltid utgår ifrån din egen smak. Då kan du aldrig någonsin misslyckas.

All lycka och Må Kraften Vara Med Dig!

Hälsningar Albin Glasell

LBS-Kreativa-gymnasiet-specialeffekter-filmEleonor Lindvall – Rotoscope artist

Att våga välja med hjärtat. Jag har alltid varit en väldigt målmedveten människa, vilket i sin tur bidragit till att jag haft svårt att läsa sådant jag egentligen inte haft något intresse för.

När det blev aktuellt med gymnasieval visste jag att jag inte ville studera något som jag inte brann för. Efter en tids letande hittade jag spelutvecklingsprogrammet på LBS 15 mil hemifrån. Beslutet att flytta upp till Varberg och LBS gick snabbt men när jag tittar tillbaka inser jag vilken tur det var att jag tog mig dit.

Idag jobbar jag med specialeffekter till reklam med bas i Olso. Sedan min start i november 2011 har jag jobbat på filmtitlar som The Dark Knight Rises, Total Recall, James Bond: Skyfall, Captain Phillips, 47 Ronin och senast Chappie, som hade premiär våren 2015. I mitt jobb har jag fått möjlighet att bo i fyra olika länder över hela världen, senast Vancouver i Kanada. Genom en lång resa med 3D/2D-grafik, som började när jag var 16 som student på LBS, har jag tagit mig från dröm till verklighet.

Jag har alltid älskat spel, film, musik och konst i alla de former. Dessutom jag har ända sedan barndomen haft ett brinnande intresse för datorer. Hade jag inte redan på gymnasiet blivit introducerad för den innovativa och utmanande världen av spelutveckling hade jag absolut inte varit där jag är idag. Den kunskap jag fick på LBS gav mig möjlighet att bygga på med specialkunskaper inom specialeffekter. När jag började min intensivutbildning i Vancouver, Kanada, var jag redan introducerad för många av de koncept som nu är en del av min vardag.

Mitt mål i framtiden är att bli Visual Effects Supervisor. Det är perso - nen som är bryggan mellan regissören och produktionsföretaget. Och som ser till att regissörens vision bärs ut på ett sätt som är tekniskt möjligt och ekonomiskt rimligt. Det är en lång väg dit, men jag har fått en bra start.

Hälsningar EleonorLäs mer om LBS Kreativa Gymnasiet Göteborg
Läs mer om LBS Kreativa Gymnasiet Stockholm Södra

Ta kontakt med skolan

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin