Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

"Det känns alltid lika kul att vara i skolan"

LBS Borås

Erik på LBS Borås

Erik Ståhl är 16 år, och har haft stort intresse för musik och musikproduktion så valet att börja på LBS Musikproduktion var självklar.

– Jag blev introducerad till elektronisk musik vid en ganska tidig ålder. Jag har sedan dess producerat musik från mitt sovrum i drygt 4 år och har under den perioden alltid haft musiken som favorithobby, berättar han. 

Hur skulle du beskriva stämningen på LBS?

– Man känner sig alltid hemma när man kommer till skolan, vilket är en väldigt bra känsla. Det är en väldigt trygg miljö att jobba i och det känns alltid lika kul att vara i skolan, berättar han. 

Erik trivs jättebra på utbildningen i och med att han får plugga något han har intresse av. En stor fördel är att han får utvecklas i sitt musikskapande.

– Utbildningen handlar främst om att bli bättre på det man själv vill bli bättre på, som i mitt fall är att producera EDM. Det finns möjlighet att välja vad man själv vill fördjupa sig i baserat på vilket intresse inom musik man har. 

På LBS får han umgås med personer som har samma intresse och det enligt honom är inspirerande. Han får också arbeta med program som är relevant för musikproduktion.

– Det har också varit kul att få lära sig Logic, även fast jag primärt jobbar i FL Studio. Jag får alltid stöd och support från mina lärare i form av feedback och tips. 

Erik släpper musik under namnet Davenza. Han arbetade fram låten “I Gotta Know” som har över 1000 streams på Spotify.

– Mitt senaste och största projekt är låten ”I Gotta Know”. Det är en låt jag jobbade på väldigt intensivt under 10 dagar och släppte kort därefter. 

Vad har du för planer efter LBS?

– Min dröm är att kunna bli självständig artist, eller eventuellt något annat inom musikbranschen. Min plan B är att utbilda mig till musik- eller mattelärare, berättar han.Läs mer om LBS Kreativa Gymnasiet Borås

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av LBS Kreativa Gymnasiet Borås.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.