Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet
Inga recensioner än

Estetiska programmet, Musik - Musikproduktion

Antal elever
Antal elever: cirka 110 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 223,1)
Uploaded file
Antal elever
Antal elever: cirka 110 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 152,5
(medelvärde: 223,1)
Uploaded file
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Musik - Musikproduktion

Plugga Musikproduktion på LBS i Borås

Har du ett brinnande musikintresse som du vill utveckla? Tänker du direkt på vad som kunde gjorts annorlunda när du hör en ny låt?

I studio får du jobba kreativt med ljud och lära dig att spela, skapa och producera musik. Under utbildningen kommer du att träna upp ditt gehör och även få goda kunskaper inom områden som arrangemang, komposition, sång och inspelningsteknik. Du kommer främst få arbeta med mjukvaran Logic Pro X som används av proffsen i många musikstudios och för ljudläggning av stora filmer och spel. 

Framtida yrken
Exempel på framtida yrken är musiker, musikproducent, låtskrivare, studioinnehavare, kompositör, ljudtekniker och ljudläggare. 

Efter gymnasiet
Eftersom utbildningen är baserad på det nationella estetiska programmet med inriktningen musik ger den dig behörighet att läsa vidare på högskola eller universitet. Du kommer att vara behörig och väl förberedd inför antagningsprov och studier inom musik, musikproduktion och musiklärarutbildningar på eftergymnasial nivå.

Läs mer om utbildningen på vår hemsida

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Musikproduktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik - Musikproduktion

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningsenheten Sjuhärad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
Mejladress: gymnasieantagningen@boras.se

Reportage

"Det känns alltid lika kul att vara i skolan"

LBS Borås

Erik Ståhl är 16 år, och har haft stort intresse för musik och musikproduktion så valet att börja på LBS Musikproduktion var självklar.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik - Musikproduktion så kommer skolan att kontakta dig.
LBS Kreativa Gymnasiet Borås
Sparregatan 12B
503 36 Borås

CREATORS WELCOME! 

LBS Borås är skolan för dig som vill ha en inspirerande, kul och utvecklande gymnasietid i en kreativ miljö. Hos oss är alla utbildningar högskoleförberedande och ger dig ett riktigt försprång mot framtidens kreativa branscher och företag. Du behöver inga...

Läs mer om LBS Kreativa Gymnasiet Borås och visa alla program.

Sponsrad