VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Lars Kaggskolan, i Kalmar
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 207,5
(medelvärde: 242,0)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 207,5
(medelvärde: 242,0)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Tekniska lösningar inom VVS

VVS- och fastighetsprogrammet är för dig med intresse av teknik och som har en praktisk förmåga. Du får lära dig i praktik och teori om installation, service och underhåll av till exempel värme- och sanitetssystem.

Det här lär du dig på VVS- och fastighetsprogrammet

VVS-montörens arbete består i att installera och underhålla rörsystem och andra komponenter som gör att vi får ett trivsamt och behagligt inomhusklimat och att vi bland annat kan duscha och tvätta oss. Installation och underhåll sker inte bara i bostäder, utan även på sjukhus, i affärshus, kontor, sportanläggningar och industribyggnader. Är du intresserad av jobb inom ventilation, VVS så är denna utbildning rätt för dig. Dessutom är utbildningen en bra grund om du vill läsa vidare till kylmontör.

Inriktning VVS

I inriktningen VVS får du grundläggande kunskaper om uppbyggnad och funktion av värme-, ventilations-, sanitets- och kylsystem, samt kunskaper i praktisk ellära och injusteringsteknik. Du får även utbildning i att läsa och förstå manualer, ritningar, flödesscheman, skrivna instruktioner samt att göra beräkningar.

Utbildningen är indelad i praktik, där du får grundläggande kunskaper i installationsteknik, lödning och gassvetsning, samt teori som innehåller bland annat systemkunskap, ritningsläsning och enklare dimensionering. Minst 15 veckor förläggs på VVS-företag som arbetsplatsförlagt lärande( apl). VVS- och fastighetsprogrammet hos oss ger dig en bred individanpassad utbildning.

Det här kan du jobba med i framtiden

Du kan börja jobba direkt efter utbildningen. Nedan hittar du exempel på yrkesutgångar, alltså vilka yrken som du kan söka efter programmet.

  • VVS-montör
  • Ventilationsmontör
  • Industrimontör
  • Isoleringsmontör
  • Ventilationstekniker
Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, VVS

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, VVS så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lars Kaggskolan
Lorensbergsgatan 56
392 34 Kalmar

På Kagg skapar vi förutsättningar för din framtid!

Lars Kaggskolan är en av gymnasieskolorna i Kalmarsunds gymnasieförbund. Skolan har cirka 1300 elever och 150 medarbetare. Här finns både yrkesprogram och högskoleförberedande program. Vi erbjuder en kamratlig och trivsam arbetsplats med engagerade kollegor i en utvecklande miljö. Hjärtligt välkommen...

Läs mer om Lars Kaggskolan och visa alla program.

Sponsrad