Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Lärlingsgymnasiet Munkedal
Programinformation
Munkedal
Antal elever: cirka 10 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 85,0
    (medelvärde: 85,0) * statistik från 2019/20
Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Om utbildningen

Lärlingsutbildning Mark och anläggning

Inriktningen ska ge kunskaper i markarbeten för vägar, järnvägar, husgrunder, ledningar, gröna ytor samt asfalt-, platt- och stenbeläggningar.

Som väg- och anläggningsarbetare kan du ha många olika arbetsuppgifter. Du kan få göra allt från att bygga motorvägar till att anlägga gräsmattor.
Du får planera och medverka vid schakt-, fyllnads-, packnings-, isolerings – och dräneringsarbeten samt lära dig utföra ledningsarbeten med vatten – och avloppsledningar. Du får utföra anläggningsarbeten, planteringsarbeten samt skötsel och underhåll av gröna ytor. Du får arbeta med olika naturstensmaterial och bl.a. lära dig sätta smågatsten i rak- och bågsättning.

Lär dig arbeta med maskiner och instrument

Vid vägbyggen är schaktning, rörläggning och asfaltläggning exempel på vanliga arbeten. I arbetet används många olika typer av maskiner – allt från tunga anläggningsmaskiner till tekniskt avancerade specialinstrument för mätning. Din arbetsgivare kan vara stat, kommun eller privata företag. Utbildningen kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning

Som boende i samma kommun som Lärlingsgymnasiet Munkedal söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning så kommer skolan att kontakta dig.

Lärlingsgymnasiet Munkedal

lärlingsgymnasiet

Få en unik yrkesutbildning på Lärlingsgymnasiet i Munkedal!

På Lärlingsgymnasiet i Munkedal får du möjligheten att lära dig ett yrke från grunden och spendera en stor del av din utbildning som lärling ute på arbetsplatser, perfekt för dig som är sugen på att börja jobba direkt efter gymnasiet!...


Läs mer om Lärlingsgymnasiet Munkedal och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lärlingsgymnasiet Munkedal

Stationsvägen 24
455 31 Munkedal

 Visa telefonnummer
www.larlingsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Mark & anläggning från Lärlingsgymnasiet Munkedal, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: