Visar 1-20 av 55 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 55 träffar
1
2
3

Mer om Måleri 

Inriktningen Måleri är för dig som vill ha ett rörligt jobb, där du får jobba fysiskt med att måla och tapetsera. Måleriyrket är ett varierande yrke där du får utvecklas. På inriktningen Måleri får du kunskap i att planera och utföra olika typer av målningar på alla olika sätt, du får också kunskaper av olika uppsättning av olika material du klär väggarna med. Du får också lära dig om färgens estetiska och skyddande värden. Efter en Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri kan du jobba som byggnadsmålare.

Ett yrkesprogram

Bygg- och anläggningsprogrammet med inriktning Måleri är ett yrkesförberedande program men du har möjlighet att läsa till ämnen för att bli behörig till högskola och universitet. Under utbildningen kommer du också praktisera i minst 15 veckor.

Måleriyrket är ett fritt och skapande arbete med eget ansvar. Under utbildningen kommer du få kunskaper om vilka utmaningar din framtida yrkesroll har och vad som krävs för att du ska få anställning och sköta den.

Bygg- och anläggningsprogrammet

Måleri är en av många inriktningar på Bygg- och anläggningsprogrammet. Bygg- och anläggningsprogrammet är för dig som vill arbeta inom husbyggnad, anläggning, måleri eller plåtslageri, jobba som till exempel snickare, målare, murare, jobba med plåtslageri eller anläggningsmaskinsförare i framtiden. Alla dessa arbeten har en central roll i samhället.  

Bygg- och anläggningsprogrammet ger dig kunskaper och byggnation och anläggning, lär dig om branschen och dess yrken, hur man driver ett eget företag och lagar och regler om arbetsförhållanden, riskbedömningar osv.

 Här kan du läsa mer om yrket som målare och hur man blir målare

Källa: Skolverket

Jämför dina favoriter
Reportage
Mikahil pluggar Teknik på VTG

Mikahil pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på Värmdö Tekniska Gymnasium. Hur tycker han det är att studera på VTG, varför valde han Teknikprogrammet, och vad har varit roligast under utbildningen?

Läs mer
Lilian på Vård- och omsorgsprogr...

Lilian går andra året på Vård och omsorgsprogrammet på Praktiska Gymnasiet Nykvarn. Läs mer om hur hon tycker det är att plugga på skolan!

Läs mer
Ville om Bygg- och anläggningspr...

Ville går andra året på Bygg och anläggning här på Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn.

Läs mer
Pernilla om Stylistprogrammet

Pernilla går i årskurs ett på Stylistprogrammet här på Praktiska Gymnasiet Malmö Limhamn.

Läs mer
"Drömmen är att öppna eget föret...

Arbenita går tredje året på Hantverksprogrammet med inriktning på hår- och makeupstylist.

Läs mer

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information