Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Lärlingsgymnasiet Munkedal
Programinformation
Munkedal
Antal elever: cirka 10 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet
  • Antagningspoäng: 85,0
    (medelvärde: 85,0) * statistik från 2019/20
Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Om utbildningen

Lärlingsutbildning Måleri

Inriktningen ska ge kunskaper i ny- och ommålning av invändiga och utvändiga ytor, uppsättning av olika väggbeklädnadsmaterial samt kunskaper om färgens estetiska och skyddande värden.

Ett kreativt hantverksjobb

Att vara målare är att vara hantverkare. Med färg, penslar och andra redskap skapas miljöer för människor i deras vardag, i deras arbeten och på deras fritid. Men arbetet utförs också för att skydda och bevara utsatta ytor.
Målaryrket är ett fritt skapande hantverksjobb som tar fram de bästa sidorna av din yrkesskicklighet och ger utlopp för din kreativitet. Det är ett omväxlande och kontrastrikt arbete. En bra arbetsmiljö är viktig för alla. I dag är nästan alla färger vattenbaserade. Lösningsmedel används mycket sparsamt.

För dig som gillar att vara flexibel

Målare är ett trevligt yrke för dig som vill se ett snabbt resultat. Du får lära dig av en målarmästare som är din utbildningshandledare. Det är ett rörligt och självständigt jobb. Vi utbildar på både stora och små måleriföretag. Du måste vara beredd att åka en bit till din arbetsplats.

Som färdigutbildad målare har du sedan möjlighet att specialisera dig, inom till exempel dekorationsmåleri, färgsättning, inredning eller försäljning. Utbildningen kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Som boende i samma kommun som Lärlingsgymnasiet Munkedal söker du till programmet via Antagningskansliet i Uddevalla. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
E-post: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Lärlingsgymnasiet Munkedal

lärlingsgymnasiet

Få en unik yrkesutbildning på Lärlingsgymnasiet i Munkedal!

På Lärlingsgymnasiet i Munkedal får du möjligheten att lära dig ett yrke från grunden och spendera en stor del av din utbildning som lärling ute på arbetsplatser, perfekt för dig som är sugen på att börja jobba direkt efter gymnasiet!...


Läs mer om Lärlingsgymnasiet Munkedal och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lärlingsgymnasiet Munkedal

Stationsvägen 24
455 31 Munkedal

 Visa telefonnummer
www.larlingsgymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Lärlingsgymnasiet Munkedal, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: