Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Kunskapskällan, i Herrljunga
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 145,0
(medelvärde: 211,7)
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 145,0
(medelvärde: 211,7)

Om utbildningen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet passar dig som vill jobba kreativt med mat och dryck. Under programmets gång utvecklar du kunskaper inom matlagning, bakning, service och företagande.

Undervisningen på restaurang- och livsmedelsprogrammet är både teoretisk och praktisk. I programmet ingår 15 veckors praktik där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Restaurang- och livsmedelsprogrammet är ett yrkesförberedande program som leder till en yrkesexamen och förbereder dig inför att jobba som exempelvis kock, konditor och servitris eller servitör.

Behörighet

För behörighet till Restaurang- och livsmedelsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Restaurang- och livsmedelsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningsenheten Sjuhärad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Borås Stad, Utbildningskontoret 501 80 Borås
Telefon: 033-357770
Mejladress: gymnasieantagningen@boras.se
Kunskapskällan
Västra Parkgatan 4
52430 HERRLJUNGA Herrljunga

Kunskapskällan - den lilla skolan med de stora möjligheterna!

Kunskapskällan - gymnasieskolan i Herrljunga - är en förhållandevis liten skola med cirka 300 elever, med fantastiska möjligheter och förutsättningar. På Kunskapskällan är ord som närhet, trygghet, engagemang och personlighet fundamenten i hela skolans verksamhet. Något av det allra bästa...

Läs mer om Kunskapskällan och visa alla program.

Sponsrad