Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Katja kan inte tänka sig att studera på något annat gymnasium

Kunskapsgymnasiet Norrköping

Katja på Kunskapsgymnasiet NorrköpingKatja läser sitt andra år på den naturvetenskapliga linjen på Kunskapsgymnasiet Norrköping. Hon berättar att hon valde att läsa Natur-natur eftersom att hon alltid har varit ambitiös och tycker om matte, kemi och biologi. 

- Under första året på gymnasiet läste vi obligatoriska kurser som alla gymnasieelever på skolan läser, vilket bidrog till en bra gemenskap mellan de olika klasserna. Under det andra läsåret läser vi matte 2C, matte 3C, fysik 1, kemi 1, biologi 1, svenska 2, engelska 6 och jag har även valt till spanska 4 för att maxa meriten. På Kunskapsgymnasiet har vi ett unikt och fantastiskt bra arbetssätt. Det går ut på att ha färre lektioner/mindre lektionstid än andra gymnasieskolor för att vi ska kunna ha workshoppass. Under en workshop får man själv planera var och med vad man vill plugga beroende på vad man behöver hjälp med, vad som har kortast deadline och vem man har lust att plugga med. 

Hur är lärarna och lokalerna på Kunskapsgymnasiet Norrköping?

- Lärarna är otroligt kompetenta och det märks att individen ligger i fokus. De gör allting för att vi ska utvecklas, nå våra betygsmål och må bra. Skolan är centralt belägen och har en arbetsmiljö som passar alla. Det finns olika arbetsplatser att jobba på beroende på om man trivs i lugna, tysta, mörka, ljusa eller pratvänliga miljöer. 

Vilket är ditt drömjobb? Vilka möjligheter finns efter studenten?

- Jag har inte bestämt mig helt om jag vill bli läkare eller ekonom och det är därför den naturvetenskapliga linjen passar utmärkt. Jag kommer ha behörighet till de flesta utbildningarna efter gymnasiet. Min plan är att plugga vidare eftersom mina drömjobb kräver utbildningar.

Vad är ditt bästa minne från gymnasiet?

- Det roligaste jag har gjort under min utbildning var en ambassadörsutbildning i Stockholm som var väldigt lärorik. Där fick jag träffa andra kunskapselever från andra delar av landet. Under vanliga skolveckor tycker jag att det är roligt att laborera eftersom jag lär mig väldigt mycket av att först utföra något praktiskt för att sedan diskutera teorin. 

Katja rekommenderar Kunskapsgymnasiet Norrköping.

- Jag skulle rekommendera min skola till andra för att jag själv inte skulle kunna tänka mig att studera på ett annat gymnasium. Arbetssättet är universitetsförberedande och vi har en bra gemenskap mellan elever och lärare.Läs mer om Kunskapsgymnasiet Norrköping

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Kunskapsgymnasiet Norrköping.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Medlemslogin