Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

“Relationen mellan elever är stark oavsett vilken klass eller årskurs man går i”

Kunskapsgymnasiet Malmö

Kunskapsgymnasiet Malmö

Han tycker att biologi och kroppens anatomi är något av det mest intressanta man kan läsa om och uppskattar gemenskapen på skolan. Möt Ahmad som går naturvetenskapliga programmet på Kunskapsgymnasiet Malmö.

Ahmad går på Kunskapsgymnasiet Malmö och tycker att en av de bästa sakerna med skolan är att den är ganska liten.

– Lärarna lägger sitt fokus på oss och ser till att alla förstår. Gemenskapen mellan eleverna och lärarna är bra men också gemenskapen mellan eleverna själva. Jag känner att kontakten och relationen är stark oavsett vilken klass eller årskurs man går i.

Jag fokuserar på mina betyg

Vad Ahmad tänker att han vill göra efter gymnasiet kan variera från dag till dag.

– Jag var ganska säker på mitt gymnasieval. Fast jag inte visste vad jag ville plugga till efter gymnasiet så visste jag att jag skulle välja natur. Anledningen var att mina starka sidor i skolan är de naturvetenskapliga ämnena. Jag fokuserar på mina betyg just nu och tänker att jag kan ta beslut om framtiden den dag då jag verkligen måste välja väg, säger Ahmad.

Olika ämnesområden “sätter sig”

Ämnet han brinner för mest är biologi.

– Jag tycker att det är så intressant, allt ifrån kroppens anatomi till hur en mask kan påverka ett helt ekosystem. Det bästa med det jag pluggar är att ämnena går in i varandra, så lär jag mig något i matte kommer jag antagligen ha nytta av det i fysiken och så vidare. Det gör att olika ämnesområden “sätter sig” mycket bättre.

Vad tycker du är speciellt med Kunskapsgymnasiet?

– Något Kunskapsgymnasiet har som jag inte tror andra skolor har är studiecoaching. Det innebär att man sitter och diskuterar sina studier och hur man ska komma vidare med sin studiecoach, säger Ahmad.Läs mer om Kunskapsgymnasiet Malmö

Ta kontakt med skolan


Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Kunskapsgymnasiet Malmö.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Recensionspolicy

recensionspolicy gymnasium.se

Vill du lämna en recension om en skola eller ett program på gymnasium.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra elever att hitta en gymnasieutbildning. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Medlemslogin