Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Kunskapsgymnasiet Globen
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 180 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 197,5
    (medelvärde: 227,9) * statistik från 2021
Kunskapsgymnasiet Globen Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Beteendevetenskap på Kunskapsgymnasiet Globen

Studierna på samhällsvetenskapsprogrammet startar med samhällsvetenskapens historia och fortsätter med analyser av samhällsutvecklingen ända fram till idag. Du kommer att lära dig att formulera och lösa problem, granska fakta och statistik samt utveckla din verbala och skriftliga förmåga.

På programmet läser du bland annat samhällskunskap, religion, historia, moderna språk, engelska, svenska och psykologi. Du kommer att arbeta med internationalisering, välfärd- och genusfrågor samt ledarskap och kommunikation. Genom vårt samarbetsprojekt Global Buddies får några samhällselever göra sina gymnasiearbeten vid en av våra systerskolor i Indien och även leda ett biståndsprojekt.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

”Vårt vård- och omsorgsprogram är högskoleförberedande”

På vård- och omsorgsprogrammet blir du utbildad undersköterska. Kunskapsgymnasiet Globen är en av de skolor som dessutom har satsat på att ge sina vårdelever högskolebehörighet.
- Det var viktigt för mig när jag valde den här skolan. Jag vill definitivt läsa vidare efter studenten, säger vård- och omsorgseleven Bethial.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Globen

Kunskapsgymnasiet Globen - Mer än kunskap

På Kunskapsgymnasiet får du en utbildning som gör dig redo för livet – inte bara för nästa prov. I en inkluderande miljö utvecklas du och växer som person. Kunskapsgymnasiets lärare brinner för att undervisa och är mycket engagerade i din...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Globen och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Globen

Arenavägen 23
121 27 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 6 recensioner.

Sam
Det börjar bli mycket bättre där läraren och rektorer verkligen engagerar sig och försöker få en bra stämning i skolan. Det är ritkigt kul att se engagemanget från både lärarna och eleverna. Det tar en tid innan eleverna hänger på eftersom att det handlar lite om normativ konformitet. Det vill säga att när lärarna är så pass engagerade i sitt jo...
Visa hela
abaha wass
Har gått där i 3 år och helt ärligt har de flesta lärarna lallar för mycket. Lärarna, rektorer och personal på skolan skiter helt i din mentala hälsa så snälla börja inte där du kommer inte må bra pga den skitiga miljön där. Lärarna har absolut ingen empati för eleverna och är som robotar. Man märker också hur snåla dom är med ekonomin när vår l...
Visa hela
Kunskapsgymnasiet globen
Fruktansvärd skola på alla möjliga sätt. Bli inte lurade av deras reklam. Rekommenderar inte! Om du är en elev som vill plugga med en framtid kom inte hit. Om du är "orten" och rent utsagt skiteri skolan samt vill göra tiktok på lektionerna är detta det perfekta valet. Om du har haft problem med trakasserier eller mobbning eller tyckt att lärarn...
Hoda Kasim Malla, biträdande rektor på Kunskapsgymnasiet Globen Kommentar:
Hej!

Vi är ledsna att du har haft en negativ skolgång hos oss. Att bli utsatt för mobbning och kränkningar ska ingen elev behöva uppleva. Hör gärna av dig till mig så att vi kan prata vidare och ta upp detta hos oss.

Bästa hälsningar

Hoda Kasim Malla, biträdande rektor på Kunskapsgymnasiet Globen
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 6 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Kunskapsgymnasiet Globen, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Kunskapsgymnasiet Globen
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
”Vårt vård- och omsorgsprogram ä...
Kunskapsgymnasiet Globen

På vård- och omsorgsprogrammet blir du utbildad undersköterska. Kunskapsgymnasiet Globen är en av de skolor som dessutom har satsat på att ge sina vårdelever högskolebehörighet.
- Det var viktigt för mig när jag valde den här skolan. Jag vill definitivt läsa vidare efter studenten, säger vård- och omsorgseleven Bethial.

Läs mer