Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Internationella Kunskapsgymnasiet
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 27 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 259,7
    (Lägsta: 200) * statistik från 2017
Internationella Kunskapsgymnasiet Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet inriktning Beteendevetenskap på Internationella Kunskapsgymnasiet

Betetendevetenskap

Studierna på samhällsvetenskapsprogrammet startar med samhällsvetenskapens historia och fortsätter med studier och analyser av samhället ända fram till idag. Du kommer att få verktyg för att formulera och lösa problem, lära dig att granska fakta och statistik samt utveckla din verbala och skriftliga förmåga. Du läser bland annat internationalisering, välfärd- och genusfrågor samt ledarskap och kommunikation. Ämnen som du fördjupar dig i är samhällskunskap, religion, historia, moderna språk, engelska, svenska och psykologi. Inom vårt samarbetsprojekt Global Buddies kommer några av våra samhällselever att göra sina gymnasiearbeten vid någon av våra systerskolor i Indien och även leda ett biståndsprojekt.

Programmet startar med att läsa samhälls­vetenskapens historia för att kunna analysera och förstå samhället vi lever i idag. Inriktningen Beteendevetenskap ger dig kunskaper om människors utveckling, socialisation och samspel i olika sammanhang. Du studerar ledarskap, lärande, sociologi och kommunikation. Dessutom lär du dig om människors beteende som individer och som deltagare i grupper, organisationer och samhällen.

Yrken som du kan läsa vidare till efter programmet är t.ex. lärare, psykolog, journalist, marknadsförare, statsvetare eller socionom. Som samhällsvetare kan du även jobba inom media, information och IT.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Som elev på Kunskapsgymnasiet får du lära dig att sätta upp dina egna mål och vad som behövs för att nå dit. Du får vara med och forma din utbildning och på så sätt känner du dig mer delaktig, vilket gör att du verkligen vill lära dig och utvecklas!

Kolla in videon om du vill veta mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.

Internationell profil

Internationella Kunskapsgymnasiet erbjuder dig en personligt utformad utbildning med en tydlig internationell profil. Efter slutförd examen från Internationella Kunskapsgymnasiet är du väl förberedd för att studera vidare eller arbeta utomlands.

1. Läs en del av din utbildning på engelska

Engelska genomsyrar verksamheten på skolan. Du kan läsa de högsta kurserna i Engelska på alla program. Vissa av dina kurser kommer att vara på engelska ledda av lärare från engelskspråkiga länder.

2. Möjlighet till breddade och/eller fördjupade språkstudier

På Internationella Kunskapsgymnasiet kan du genom engelskans högre kurser förbereda dig och sedan tentera och få ett Cambridge Certificate in Advanced English/CAE. Denna examen fungerar som ett kvitto internationellt på din faktiska kunskap i Engelska och är ett viktigt dokument om du vill studera eller arbeta i engelskspråkiga länder.

Som Moderna språk erbjuder Internationella Kunskapsgymnasiet Spanska , Franska eller Tyska. De elever som uppnår steg 5 erbjuds en kostnadsfri språkresa.

3. Internationell fördjupning

Oavsett vilket program du läser så erbjuder Internationella Kunskapsgymnasiet en Internationell fördjupning. Fördjupningen består av Engelska 7( eller 8), Internationella relationer, Internationell ekonomi eller Moderna språk. Samtliga kurser inom fördjupningen är 100 poängskurser.
Inom ramen för fördjupningen blir du förberedd för att studera eller arbeta internationellt. Kurserna fokuserar bland annat på språk, kulturer och uppförandekoder mellan människor och länder.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Internationella Kunskapsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Internationella Kunskapsgymnasiet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Reportage

Elev på Internationella Kunskapsgymnasiet

"Internationella Kunskapsgymnasiet var ett solklart val för mig!"

Läs mer Internationella Kunskapsgymnasiet

Emelie berättar att man har stor möjlighet att påverka sin undervisning på Internationella Kunskapsgymnasiet i Stockholm. Läs mer om detta och varför skolan var det solklara valet för Emelie i det här reportaget!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Internationella Kunskapsgymnasiet

Internationella Kunskapsgymnasiet

Excellent command of Swedish and English - Internationella Kunskapsgymnasiet i Stockholm

På Internationella Kunskapsgymnasiet är den internationella atmosfären påtaglig. Skolan har en internationell profil och delar av undervisningen bedrivs på engelska. Flera av våra lärare kommer dessutom från engelskspråkiga länder och som elev hos oss har du möjlighet att läsa internationell...


Läs mer om Internationella Kunskapsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Internationella Kunskapsgymnasiet

Buteljgatan 4
117 43 STOCKHOLM

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Recensioner

DSVDV
(3)
Min erfarenhet på skolan har varit fantastisk på många sätt: jag har träffat vänner för livet och fått ta del av mycket skolan har att erbjuda. Tack IKG för att ni organiserar så många olika aktiviteter! Och tack för att jag haft en plats som känts som ett andra hem många gånger. Som en kommentar här nere skriver så finns det många lärare so...
Visa hela
User56182
(2)
The principal and the school suffers from a lack of qualified teachers. The breaks between lessons can last up to three hours while there is nothing to do. One teacher teaches up to four subjects even though they're only qualified to teach one. The school tries to save as much money as possible and it damages the students. Food is good tho...
Rektor, Kiki Jernheim Kommentar:
Som rektor på Internationella Kunskapsgymnasiet känner jag inte alls igen beskrivningen av vår skola. Samtliga lärare på skolan har fullständig lärarbehörighet. Våra engelskspråkiga lärare är undantagna från det svenska legitimationskravet då de undervisar sina kurser på engelska på ett internationellt gymnasium. De har lärarbehörighet från sina...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,5)
Baseras på 2 recensioner.
Reportage
"Internationella Kunskapsgymnasi...

Emelie berättar att man har stor möjlighet att påverka sin undervisning på Internationella Kunskapsgymnasiet i Stockholm. Läs mer om detta och varför skolan var det solklara valet för Emelie i det här reportaget!

Läs mer